Desarticulen una xarxa internacional que estafava amb targetes vinculades a aplicacions de pagament

La cèl·lula, que operava amb xarxes WIFI obertes o d'establiments hotelers i comercials per no deixar rastre, ha estafat aproximadament 1 milió d'euros
La Policia Nacional ha detingut 24 persones vinculades a una trama internacional d'estafa i blanqueig de capitals | CatalunyaDiari.cat

 

La Policia Nacional ha desarticulat una organització internacional que utilitzava de forma fraudulenta targetes vinculades a aplicacions de pagament per a telèfons mòbils. Extreien diners de caixers i feien compres en comerços físics. En total es calcula que van defraudar més d'1 milió d'euros que blanquejaven a través de la compravenda de criptomonedes. Hi ha 24 detinguts a l'Estat, també a Catalunya, que es van apropiar de les credencials bancàries de més de 300 persones. També s'han detectat activitats delictives a Bèlgica, Holanda i al Marroc. Allà s'han detingut 23 persones més.

 

El modus operandi dels criminals 

La investigació va començar l'abril del 2018, quan es van constatar nombroses denúncies de particular i d'entitats bancàries per l'ús fraudulent de targetes de crèdit. En tots els casos es denunciaven extraccions en caixers o compres en comerços físics a través d'aplicacions de pagament per mòbil. Els investigadors van constatar que els implicats realitzaven una minuciosa feina que començava amb l'enviament massiu de correus electrònics trampa, en què simulaven ser entitats bancàries per accedir a la informació financera de les víctimes. Utilitzaven xarxes WIFI obertes o d'establiments hotelers i comercials per no deixar rastre.

ATENCIÓ: Nou servei del Catalunya Diari. Ara t'enviem les notícies de la teva província o ciutat, totalment gratis al mòbil. Fes clic aquí i prova-ho! T'encantarà!

 

 

Un cop aconseguides les dades i claus, vinculaven les targetes bancàries de les víctimes a aplicacions de pagament. Treien diners en efectiu de caixers i feien compres de tota mena en establiments comercials. Aquestes operacions les feien gràcies al sistema 'contactless' aplicat als telèfons mòbils. Paral·lelament, per a la compravenda de criptomonedes utilitzaven diverses plataformes comercials de moneda virtual des de l'estranger, principalment des del Marroc.

 

Un total de 24 arrestats a Espanya

Els agents van detenir 24 persones en diferents punts de l'Estat, com ara la Comunitat de Madrid, la Costa del Sol, Galícia, Catalunya, Astúries i Melilla. També s'han registrat vuit domicilis a Madrid i a la Costa del Sol. S'han intervingut equips informàtics, telèfons mòbils, documentació bancària, justificants comercials de les operacions, diversa documentació relativa a documents d'identitat i claus d'accés, moneda Bitcoin, targetes bancàries, vehicles d'alta gamma, motocicletes i 80.000 euros en efectiu.

 

També et pot interessar...