Imatge d'un comboi del servei de Rodalies de Catalunya.

Descarrila un tren de Rodalies amb passatgers: Hi ha diverses línies afectades

Segon ha informat Protecció Civil no hi ha danys personals

ACTUALITZACIÓ 21:35 hores: A les 20.20 hores s'ha reobert en via única el tram ferroviari entre Gavà i El Prat. De moment, es permet passar només els combois de tipus Civia amb velocitat limitada a cinc quilòmetres per hora. D'aquesta manera es recupera parcialment el servei de trens de la línia R2 sud després de 3 hores interromput. Els trens Regionals de les línies R13, R14, R15, R16 i R17 segueixen desviant-se per Vilafranca

NOTÍCIA ORIGINAL 18:38 hores: Ensurt dels grans a la xarxa ferroviària catalana. Aquesta tarda, un tren de Rodalies amb passatgers ha descarrilat en un accident que no ha causat ferits, segons ha informat Protecció Civil. A l'espera d'avaluar l'abast de l'incident, diverses línies es troben afectades i s'estan habilitant alternatives per als usuaris afectats.

Descarrila un tren de Rodalies entre El Prat i Gavà 

A les 18.14 hores, Protecció Civil ha informat del descarrilament d'un tren de Rodalies a l'entrada d'El Prat. Això ha provocat que quedés interrompuda la circulació de trens entre aquesta localitat i Gavà. «Interrompuda circulació de trens entre El Prat i Gavà per la sortida d'un eix d'un tren de Rodalies», ha explicat la Direcció General de Protecció Civil.

Segons ha informat El Periódico de Catalunya, l'accident hauria succeït quan s'ha canviat d'eix per entrar a l'estació del Prat. De fet, segons el mateix diari, el sinistre no només ha provocat problemes en la línia de Rodalies, sinó que també a la de Mitja Distància. Estaríem parlant dels trens que van de Barcelona al sud de Catalunya. 

En la mateixa informació s'ha especificat que, segons la Renfe, no s'han reportat danys personals entre els usuaris que ocupaven el tren. De fet, els viatgers han pogut ser transbordats a un altre tren en paral·lel mitjançant unes passarel·les. 

L'incident ha obligat a activar la prealerta Ferrocat. I és que, per culpa d'aquest descarrilament, s'han vist afectades diverses línies. Per un costat, s'està gestionant un servei alternatiu per carretera entre Gavà i Barcelona per culpa dels problemes a la línia R2 sud (Sant Vicenç de Calders - Barcelona Estació de França). També s'està desviant per Vilafranca del Penedès els Regionals del corredor sud R13, R14, R5, R16 i R17.

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat diversos tècnics d'Adif per valorar l'afectació i l'abast de l'incident, a més de procedir a executar les tasques d'encarrilament del tren afectat.  

Des de Rodalies han informat que «una incidència que afecta les instal·lacions a l'estació del Prat» estan provocant diverses afectacions «que poden superar els 30 minuts». Aquestes afectacions es troben, segons Rodalies, en les línies R2, R2 Nord i R2 Sud.