Ambulancia con equipo médico en Canarias

Mor un altre infant a Espanya en les mateixes circumstàncies: només tenia un any

La nena d'1 any i tres mesos, es trobava al bressol al costat de la finestra abans de caure

Fa pocs dies, la notícia de la caiguda d'un infant de 5 anys des d'un segon pis a Avilés commocionava el país. El nen es va morir ahir i, hores després, la tragèdia es tornava a produir a Gran Canària. Un nadó de només 1 any va caure des d'un segon pis i ha mort aquesta matinada.

La nena va ser traslladada en estat crític a l'Hospital Universitari Matern Infantil de Las Palmas. Finalment, no ha pogut superar les lesions provocades per la caiguda. La policia ha obert una investigació per aclarir les circumstàncies de l'incident.

Els fets van passar ahir a la tarda, en un edifici de la zona residencial de Bellavista, a San José de Tirajana. Concretament, al carrer Partera Leonorita, on suposadament viu la seva família. Poc abans de les 19:00 hores, la petita va caure des d'un segon pis.

Segons les primeres informacions, el nadó estaria al bressol, al costat de la finestra, abans de caure. Després de rebre l'avís, el centre d'emergències 112 va mobilitzar els efectius mèdics que es van traslladar fins al lloc. La nena va ser atesa immediatament i presentava politraumatismes greus.

 

S'investiguen els fets

La caiguda, de sis metres d'altura, va provocar greus lesions a la menor, que va ser traslladada en ambulància al centre mèdic. Va arribar a l'Hospital Matern Infantil de Las Palmas, on van fer tot el possible per mantenir-la conscient. Després de diverses hores d'esforç per part de l'equip mèdic, ha mort de matinada.

Veïns del barri asseguren que la víctima estava en un bressol a la banda de la finestra. Aquesta estava amb el vidre entreobert i la persiana gairebé baixada. La policia treballa amb la hipòtesi que la nena, molt petita, va accedir a la finestra i es va precipitar al buit.

En assabentar-se que no hi era, els pares van baixar al carrer molt nerviosos. Segons alguns testimonis, estaven molt agitats pel que li havia passat. També van haver de ser atesos per un quadre d'ansietat.

La policia treballa amb la idea d'un desafortunat incident, tot i que no descarta altres responsabilitats. En concret, investiguen si hi pot haver un delicte de negligència per part dels progenitors. De moment, el cas es troba en mans dels investigadors i no se sap res més.

Segon infant mort a Espanya

Avui s'ha conegut també la mort d'un nen de 5 anys a Avilés, Astúries, sota les mateixes circumstàncies. La víctima, en aquest cas, va caure d'un segon pis el passat 28 d'agost. Després de diversos dies lluitant per la seva vida, ha mort a l'Hospital Universitari Central d'Astúries.

Aquest incident va tenir lloc al carrer Ràfega d'Avilés, al voltant de les 17:30 hores. El centre d'emergències va mobilitzar un operatiu per intentar salvar la vida de l'infant. Un metge i un infermer van prestar els primers auxilis i, després, va ser evacuat a un centre mèdic per ser tractat.

L'infant va romandre a terra fins que va arribar l'ambulància. De mentre, centenars de persones, familiars i cercles pròxims, resaven al voltant perquè tot sortís bé. Tot i això, van haver de trucar un segon vehicle medicalitzat per la gravetat de les lesions. 

Els metges han intentat fer tot el possible per salvar-li la vida, però les ferides eren molt greus. La policia ha obert una investigació, tot i que un accident fortuït és la principal hipòtesi. Avui a la tarda se celebrarà el seu funeral, el mateix dia que mor un altre nadó en les mateixes circumstàncies.