Una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM), durant un operatiu a Salou, al Tarragonès

Mor a l'hospital l'home que va ingressar en estat crític després d'ofegar-se a la platja

L'home, de 73 anys, va ser rescatat a l'Escala | És la vintena víctima mortal a les platges aquest estiu

Aquest diumenge dues persones van morir ofegades a les platges de Catalunya, i una més va quedar en estat crític, també per la mateixa causa. En aquest últim cas, la víctima era un home d'edat avançada que va estar a punt d'ofegar-se a una platja de l'Escala, a l'Alt Empordà, on aquest estiu ja va morir una persona. L'home va ser reanimat pels serveis d'emergència i va ingressar en estat crític a l'Hospital Josep Trueta de Girona. Aquest dilluns al migdia, ha mort.

L'home ha mort aquest matí a l'hospital de Girona

Així ho ha informat Protecció Civil, en una piulada de Twitter en què explica que l'home, de 73 anys, estava ingressat després de patir l'accident a la platja del Moll Grec. És la vintena víctima mortal a les platges catalanes aquest estiu, i la tercera en dos dies, ja que, de fet, aquest diumenge van morir dues persones més. Una era un banyista de mitjana edat que va perdre la vida a la cala Cap de Planes de Palamós, al Baix Empordà, i l'altre, un noi de 34 anys a la zona del Pont del Dimoni de Badalona.

A Palamós, la platja en qüestió no tenia servei de vigilància. En els dos casos el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va desplaçar diverses unitats, però van poder fer res per salvar la vida dels banyistes.

El dissabte també va morir una altra persona, una dona de 50 anys, a la platja del Miracle de Tarragona. La dona es va ofegar vora les dotze del migdia i se li van fer tasques de reanimació, però van resultar infructuoses. A la platja hi onejava la bandera groga. 

Protecció Civil insisteix que cal extremar les precaucions a les platges

En aquest sentit, Protecció Civil (PC) recorda la importància d'extremar les precaucions a les platges, sobretot en els moments en els quals no oneja la bandera verda. Al mateix temps, demanen escollir, sempre que es pot, aquelles platges que compten amb un servei de vigilància. En tot cas, amb les dues noves víctimes, la xifra total de persones que han perdut la vida a les platges catalanes des de juny és de vint víctimes.