Dos socorristes de Creu Roja al mar

Diumenge negre: 2 persones perden la vida i 1 acaba crítica a les platges catalanes

Els ofegaments mortals han tingut lloc a Palamós i Badalona, mentre que el banyista que està greu es trobava a l'Escala

Dos homes han mort ofegats aquest dissabte a les platges de Catalunya. El primer cas ha passat al migdia a la cala Cap de Planes de Palamós, a la comarca del Baix Empordà. En aquest primer cas, es tractava d'un banyista de mitjana edat ha perdut la vida al mar, per circumstàncies que s'estan investigant.

Cal dir que la platja en qüestió no té servei de vigilància. El segon cas ha estat a la zona del Pont del Dimoni de Badalona, on un home també ha perdut la vida en ofegar-se. En els dos casos el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat diverses unitats, però no han pogut fer res per salvar la vida dels banyistes.

Un home en estat crític a Girona

Aquest diumenge, però, s'ha produït un tercer incident a les platges. En aquest cas la víctima ha estat a l'Escala (Alt Empordà) on un home d'edat avançada que ha estat a punt de negar-se. En aquest cas, però, els serveis d'emergència han pogut reanimar-lo i ha ingressat en estat crític a l'hospital Trueta de Girona.

Una dona mor ofegada en una platja de Tarragona

Tot això, després que fa tan sols ja s'hagi produït un ofegament mortal a les platges catalanes. En aquell cas es tractava d'una dona de 50 anys, que es va ofegar, per causes desconegudes, a la platja del Miracle de Tarragona. Els fets van tenir lloc durant el matí de dissabte, quan a la mencionada platja onejava la bandera groga. 

El servei de socorrisme va contactar amb el telèfon universal d'emergències 112 a les 12.06 hores per informar dels fets. En concret, els socorristes de Creu Roja van informar que acabaven de treure una dona de l'aigua amb símptomes clars d'haver patit un ofegament. En aquest sentit, se li realitzaven les maniobres de reanimació, a l'espera dels serveis d'emergència. 

Poc després, en arribar els tècnics del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), van continuar ells. Malauradament, no es va poder fer res per salvar-li la vida a la dona, i es va certificar la seva defunció.

En aquest sentit, Protecció Civil (PC) recorda la importància d'extremar les precaucions a les platges, sobretot en els moments en els quals no oneja la bandera verda. Al mateix temps, demanen escollir, sempre que es pot, aquelles platges que compten amb un servei de vigilància. En tot cas, amb les dues noves víctimes, la xifra total de persones que han perdut la vida a les platges catalanes des de juny és de 19 víctimes.