Descarrila un tren de l'R3 entre Planoles i la Molina

Cap dels viatgers ha patit lesions i han estat traslladats a un altre comboi que els ha dut a l'estació de Toses

tren
L'accident no ha deixat ferits i els 38 passatgers han estat traslladats a un altre tren | CatalunyaDiari.cat

Nova avaria en les línies de Rodalies. A les 21.05 hores un comboi amb destinació a Puigcerdà ha descarrilat entre Planoles i la Molina mentre passava per un túnel. Dels 38 viatgers, comptant el conductor, cap d'ells ha patit lesions i han estat traslladats a un altre tren per evacuar-los fins a l'estació de Toses. A l'interior del nou comboi hi havia efectius dels Bombers i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per atendre els viatgers. Un cop a Toses, els esperaven sis taxis, activats per Renfe i Adif, que els han dut fins a les seves destinacions. 

En haver succeït a l'interior d'un túnel, ha estat necessari sol·licitar ajuda externa i tècnics d'Adif i Renfe s'han desplaçat al lloc dels fets per avaluar la incidència. Cap dels passatgers ha resultat ferit a causa del descarrilament, però dos d'ells han hagut de ser atesos per crisis d'ansietat, segons ha informat Protecció Civil. Han estat atesos al lloc dels fets i no ha estat necessari traslladar-los a cap centre sanitari. 

Segons els serveis d'emergència, el tren ha descarrilat per un possible despreniment de roques. El comboi ha patit l'accident uns dos quilòmetres més amunt de l'estació de Toses, en sentit Puigcerdà, on s'han desplaçat diverses dotacions de Bombers, del SEM i la Creu Roja.

La incidència s'ha donat per tancada a la 1 de la matinada

Els Bombers han desplaçat onze dotacions entre les quals hi havia efectius del Grup d'Actuacions Especials (Grae), que han inspeccionat la zona. També s’ha activat la Creu Roja per portar mantes i aigua als passatgers afectats. A banda, Adif, l’empresa que gestiona la infraestructura ferroviària, ha activat el seu Pla d’Autoprotecció PAU en nivell 1.

  

  

Cap a la una de la matinada, Protecció Civil ha desactivat la fase d’alerta del Pla de protecció civil de Catalunya (PROCICAT) per emergències en el transport de viatgers per ferrocarril, un cop la incidència s’ha donat per tancada.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari