Mossos d'Esquadra.

Descontrol a Barcelona: 17 detinguts, molts d'ells menors, per robatoris i tocaments

Els acusats aprofitaven la gran aglomeració de persones a les festes del barri del Clot

Els Mossos d'Esquadra han detingut durant aquest cap de setmana dels dies 5, 6 i 7 de novembre a 17 persones a causa de robatoris amb violència i furts, aprofitant la gran aglomeració de persones durant les festes del barri del Clot de Barcelona.

A més, els agents van ser requerits per una dona que va indicar que un home li acabava de fer tocaments en les seves parts íntimes. Els policies el van identificar i el van detenir per delicte d'abusos sexuals.

Els mossos van implantar dispositius de seguretat

Durant els dies 5, 6 i 7 de novembre, el cos policial va gestionar un pla de seguretat amb la intenció de mantenir l'ordre públic en diferents zones de la ciutat on es podia preveure aglomeracions de persones, com el centre de Barcelona, al front marítim o al barri del Clot, a causa de les seves festivitats.

La matinada de divendres a dissabte els agents van localitzar un grup de persones que actuaven en grup per cometre furts o robatoris violents. Finalment, van aconseguir detenir onze persones que havien actuat en grup per robar una bossa de mà d'un usuari a un concert.

Els detinguts van aprofitar l'enrenou d'una baralla que ells mateixos havien provocat per robar-li la bossa, però gràcies a la descripció dels autors per part de la víctima, els Mossos van aturar-los. 8 d'ells eren menors d'edat i els altres tres tenien 18 anys i amb nacionalitat espanyola, russa i romanesa.

L'endemà, pràcticament a la matinada, els agents van poder identificar un altre grup d'una vintena de persones que estaven implicats en fets denunciats, on van acabar detenint 6 persones per robatori amb violència o intimidació.

Utilitzaven el mateix modus operandi pels delictes

Els dos grups detinguts envoltaven les víctimes per intimidar-les, utilitzant la violència amb la intenció d'atemorir a les víctimes i robar-les. A més, els acusats portaven caputxes per no ser identificats tot i que gràcies a l'actuació de diversos ciutadans, se'ls va poder reconèixer i relacionar-los amb els delictes.