La Policia Nacional ha detingut una persona com presumpte autora del delicte

Desmantellen a Cambrils una trama de lloguer fraudulent que afavoria la immigració il·legal

La immobiliària llogava apartaments sense que els seus propietaris ho sabessin i es quedar-va els diners de la fiança d'estrangeres il·legals que els utilitzaven per empadronar-se

Al municipi de Cambrils agents de la Policia Nacional i de la Policia Local han desmantellat una trama immobiliària que llogava apartaments de manera fraudulenta a turistes estrangers, amb l'objectiu que aquestes persones s'empadronessin a la localitat de Cambrils. Aquests apartaments es llogaven sense que els veritables propietaris ho sabessin i l'empresa es quedava els diners del lloguer íntegrament.

L'empresa es quedava els diners dels estrangers

A conseqüència d'aquest desmantellament una persona ha estat detinguda i una altra està sent investigada. A finals de l'any 2018 agents policials van tenir coneixença d'aquest fet delictiu i van iniciar una investigació. El cas era que una gran quantitat d'estrangers, majoritàriament d'origen Hindú i Pakistanès, utilitzaven els domicilis només amb l'objectiu de poder-se empadronar.

El sistema que feia servir l'empresa es basava que els estrangers pagaven un mes de fiança, que oscil·lava entre 1.000 i 1.500 euros, i l'agència immobiliària ingressava aquesta quantitat a l'Institut Català del Sòl (INCASOL).

Han desmantellat a Cambrils una trama de lloguer fraudulent
Han desmantellat a Cambrils una trama de lloguer fraudulent | policia nacional

 

Els propietaris no sabien que llogaven l'apartament

En anul·lar el contracte, l'INCASOL tornava els diners de la fiança, però en comptes de ser tornar als propietaris dels apartaments se'ls quedava la immobiliària, ja que els propietaris no tenien coneixement que s'estava produint aquesta operació.

Un detingut i un investigat 

Finalment aquest acte delictiu s'ha descobert i com a conseqüència la Policia Nacional ha detingut una persona  acusada de presumpta autora dels delictes de falsedat en document públic, estafa i afavoriment a la immigració il·legal i en aquests moments està investigant una altra persona pels mateixos actes. En el moment de la detenció els agents policials també han intervingut una gran quantitat de documentació fiscal.

En aquesta operació policial també han col·laborat membres de l'UCRIF dependent de la Brigada Local d'Estrangeria i Fronteres de la Comissaria Local de Reus de manera conjunta amb la Policia Local de Cambrils.