Un agent dels Mossos durant la detenció d'un sospitós amb les mans immobilitzades

Desmantellen una organització dedicada al tràfic internacional de droga des de Catalunya

La banda operava a Catalunya, Andalusia i Portugal per transportar droga a França i altres països de la Unió Europa

Nou cop contra el tràfic de drogues a Catalunya, Espanya i a la resta d'Europa. I tot plegat, en epicentre a Sidamon, a Lleida. I és que aquest dimecres, 23 de juny, s'ha conegut un gran operatiu policial per desmantellar una organització internacional dedicada al tràfic de drogues que operava des de Catalunya.

Operació a Lleida, però també a Andalusia, França i Portugal

Avui s'ha fet públic que els Mossos d'Esquadra i agents de la Unitat de Vigilància Duanera de Catalunya i Andalusia va detenir diverses persones acusades de formar part d'una organització criminal. En total, es van detenir 11 persones: 6 homes i 5 dones, de nacionalitat espanyola i albanesa. L'actuació policial es va produir el passat dimecres, dia 15 de juny.

A tots ells se'ls acusa de ser els presumptes autors de delictes de pertinença a organització criminal, blanqueig de capitals, tràfic de drogues i contraban. Tot plegat, a partir d'una investigació iniciada en un magatzem a la localitat de Sidamon, a la demarcació de Lleida

Es tractava d'una organització criminal consolidada que es dedicava a comercialitzar diverses substàncies estupefaents. Principalment, els membres del grup traslladaven la droga des de Portugal i Andalusia i la portava fins a França i altres països de la Unió Europa. Tal com han informat aquest dimecres els Mossos d'Esquadra en un comunicat, el moviment de la droga es feia per carretera amb camions o per mar amb llanxes.

Al magatzem de Sidamon, els agents dels Mossos van trobar un total de 218 quilos de marihuana amagats a les caixes laterals d'un camió. A França es van intervenir fins a 748,3 quilos de resina d'haixix. Finalment, a Osuna, a Sevilla, es van decomissar 236 quilos d'haixix amagats dins d'un remolc d'un camió. 

Una altra confiscació molt important es va produir a Portugal. Allí es va interceptar un carregament de més de 6 tones d'haixix i es van poder detenir diversos membres de l'organització. Tots ells van acabar a la presó.

A la presó de Lleida es troben en presó preventiva 4 persones. A Portugal continuen engarjolats 9 membres de l'organització. I a França hi ha una altra persona complint condemna a la presó.