Primer pla d'Ángel, el nen trobat a l'abocador

El detall al cadàver d'Ángel que fa sospitar: «No talla a trossos, aixafa»

La família sospita un possible assassinat, mentre que la hipòtesi policial es manté en una mort accidental

Després de la troballa d'un tors i uns braços a l'abocador de Toledo, la policia continua la investigació. Les restes humanes podrien pertànyer al petit dels dos cosins desapareguts, però aquest descobriment a l'Ecoparc ha provocat contradiccions en el cas.

La Família Fernández segueix sense conèixer amb seguretat si és el cos d'Ángel. També es desconeix com van arribar els cossos dels petits a les escombraries. Tot i les hipòtesis que envolten el cas, els familiars dels desapareguts es resisteixen a creure que fos un accident.

Fotomuntatge de Fernando i Ángel
Fernando i Ángel, els dos cosins desapareguts a Carabanchel | ESPAÑA Diario

La versió de les famílies es conforma com un doble assassinat. Rebutgen que el cas fos fortuït i demanen a la policia que segueixi investigant. Creuen que «algú se'ls va emportar i els va matar».

Investigació policial

Als seus inicis la Policia va considerar que podria tractar-se de problemes entre famílies. Cosa que van desmentir els Fernández només conèixer-se la primera hipòtesi. Tot i això, van continuar donant suport a la investigació policial.

Després d'això i en «no trobar altres indicis», la policia va estimar que els cosins podrien haver-se aixoplugat del fred en un contenidor d'escombraries. Cosa que la família va negar rotundament, i molt més quan les restes del petit Ángel van començar a aparèixer per trossos.

Fot de l'abocador de Toledo
La nova troballa a l'Ecoparque de Toledo ha dificultat la investigació policial | Europa Press

Aquesta troballa, que només genera més incertesa en el cas, enfronta la versió policial a la de les famílies. No entenen com el cos de Fernando va aparèixer complet, i el del seu cosí menor no. I creuen en una nova hipòtesi pròpia.

Hipòtesi familiar

Sinaí Giménez, president de la Societat Gitana Espanyola, afirma que «el que un camió pot fer és aixafar el nen, però no tallar-lo a trossos». Giménez indica que «fa un mes que busquen el nen» i que encara que «han trobat el cos i els bracets, falten les cames, el caparró...». La família no entén que el cos aparegui trossejat.

Els Fernández descarten la mort accidental i acusen una família de Toledo. Els nois «estaven acostumats al carrer, venen d'una família de ferrovellers». I afirmen que ells per si mateixos «no s'hi ficarien».

Tot i que l'autòpsia practicada al cos de Fernando va revelar que no va patir una mort violenta, la família no ho creu. Segons l'examen forense, el més gran dels desapareguts va morir per asfíxia, però sense escanyament. El cos del jove només va presentar lesions després de morir pel moviment dins de l'abocador. Tot i això, la família Fernández estima que «algú els va deixar inconscients o morts dins el cubell de les escombraries».

La investigació continua. I encara que la mort dels dos menors ja està certificada, efectius policials segueixen treballant a la zona. Ara la recerca se centra a trobar més restes dels desapareguts i poder aclarir els fets.