Detecten tres casos de simulació de delictes per cobrar de les asseguradores a Santa Coloma de Gramenet

Els Mossos d'Esquadra han fet patent que aquesta pràctica és cada cop més habitual

Mossos d'Esquadra
Detecten tres casos de simulació de delictes per cobrar de les asseguradores a Santa Coloma de Gramenet | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadravan detenir una persona i van denunciar dues més a Santa Coloma de Gramenet —a la comarca del Barcelonès— per simular delictes comesos entre el juliol i el setembre i denunciar-los falsament per cobrar de les asseguradores.

Un dels joves va acabar confessant que era mentida

Un jove va denunciar que li havien robat de forma violenta un telèfon al festival Sónar, però en realitat havia patit un furt a Santa Coloma. El denunciant va situar el robatori quan el seu telèfon ja havia estat recuperat i els autors dels furts havien quedat detinguts.

Una altra persona va denunciar que els lladres l'havien agafat i intentar ofegar en una porteria i li havien robat el telèfon, però després va confessar que tot era mentida.

La investigació va confirmar que mentia

En el tercer cas, la víctima va dir que li havien fet una estrebada de la bossa de mà des d'un ciclomotor i que havien utilitzat les seves targetes de crèdit.

Cada vegada més, els investigadors detecten aquesta mala pràctica
Cada vegada més, els investigadors detecten aquesta mala pràctica | Unsplash

 

Els agents van detenir els autors del robatori i certament van fer servir les seves targetes, però les declaracions dels detinguts i la investigació van confirmar que no va ser cap estrebada, sinó el furt d'una bossa en un centre mèdic on el denunciant feia rehabilitació.

Els investigadors van detenir la víctima per simulació de delicte.

Una pràctica cada vegada més habitual

Cada vegada més, els investigadors detecten aquesta mala pràctica, generalment perquè durant l'entrevista amb el denunciant o bé amb altres testimonis es cau en contradiccions, incongruències o bé admeten finalment la veritat. També perquè la investigació demostra que els fets que es relaten no s'han produït mai o no han passat com s'han explicat.

Tots els casos ja es troben en mans del Jutjat de Santa Coloma de Gramenet a l’espera de judici.

 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari