Un home lligat de mans després de ser detingut

Detenen 12 persones per treure diners en caixers amb targetes robades al metro

Els arrestats acumulen entre tots ells 152 antecedents policials

Els Mossos d’Esquadra han arrestat una dotzena de persones —deu homes i dues dones— per la seva presumpta participació en diversos furts de targetes bancàries al transport suburbà —metro i tren— que es feien servir per fer extraccions en caixers automàtics. Els arrestats, que tenen edats compreses entre els 21 i els 44 anys, feien servir en els furts la modalitat coneguda com a 'mirapins' o 'shoulder surfer'.

Els delinqüents observaven com les víctimes posaven el número PIN de la targeta quan compraven un títol de transport en alguna de les màquines expenedores, després els furtaven la targeta i posteriorment feien una extracció de diners en un caixer automàtic. Segons els investigadors, les perquisicions del cas van començar després de detectar un increment d’estafes i furts a diverses estacions de metro i Rodalies de Barcelona.

Els detinguts, que sumen entre tots ells 152 antecedents policials, van ser detinguts entre el 27 i el 29 d'octubre. Després de passar a disposició judicial, van quedar en llibertat amb càrrecs. Per a dos d'ells, el jutjat va decretar mesures provisionals, prohibint-los accedir a la xarxa de Metro del Transport Metropolità de Barcelona (TMB).

Un dispositiu policial durant tres tardes per detenir els delinqüents

En un comunicat de premsa, els Mossos d'Esquadra han explicat que es van obrir diverses diligències per aquests fets, en el marc de les quals es van identificar diferents dels autors que formaven grups que, de manera molt organitzada i especialitzada, efectuaven aquests furts i estafes. La policia catalana va organitzar un dispositiu entre el 27 i 29 d'octubre per tal de localitzar i detenir els delinqüents.

Els arrestos es van dur a terme durant la tarda dels tres dies a diverses estacions de metro i Rodalies de Barcelona, l’Hospitalet de LlobregatBadalona, així com a l'Aeroport del Prat i als municipis de Llinars del Vallès i Zamora. Alguns dels detinguts van ser arrestats quan intentaven sortir del país o havien marxat de Catalunya.

És el cas de les detencions que es van fer a l'Aeroport del Prat —al control de passaports— i a la província de Zamora. Aquestes van anar a càrrec d'agents de la Policia Nacional, després de rebre les alertes que van efectuar els Mossos d'Esquadra.