Tres agents dels Mossos d'Esquadra al voltant d'un cotxe policial, amb altres dotacions al fons

Els Mossos detenen 8 persones i desmantellen una gran plantació de marihuana a Olesa

La policia catalana va comissar 14.000 plantes de marihuana i més de 100 quilograms de cabdells

Els Mossos d'Esquadra han detingut vuit persones a Olesa de Montserrat per cultivar marihuana en una suposada plantació de cànem industrial. Els arrestats estan acusats d'un presumpte delicte contra la salut pública, així com d'un delicte contra els treballadors, ja que tenien un grup de persones treballant sense contracte a la plantació durant més de 12 hores al dia a canvi d'un sou ínfim.

Els detinguts són set homes i una dona, d'entre 36 i 68 anys, de nacionalitats espanyola, hongaresa, italiana i uruguaiana. Set dels vuit arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs amb retirada del passaport, prohibició de sortida de territori nacional i amb l’obligació de presentar-se els dies 1 i 15 de cada mes davant el jutjat que instrueix la causa.

Durant l'operatiu, que va tenir lloc el passat 25 d'octubre, la policia catalana va intervenir 14.000 plantes de marihuana i 100 quilos de cabdells. Segons han explicat els Mossos, la suposada plantació de cànem no comptava amb els permisos corresponents, constituint un delicte penal.

La investigació es va iniciar el passat mes d'abril

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Martorell van iniciar la investigació del cas el passat mes d'abril, quan es va tenir coneixement de la constitució d'una empresa que, suposadament, es dedicaria al conreu de plantes de cànem industrial en uns camps agraris d'Olesa de Montserrat. Aquesta planta és una subespècie de cànnabis que no té principi estupefaent (THC).

En un primer moment, els responsables de la plantació van al·legar que la plantació estava destinada a la indústria farmacèutica i que tenien tots els permisos pertinents. En aquest sentit, els investigadors van comprovar que les plantes que hi havia no eren de cànem industrial i que estaven carregades de cabdells. 

Així mateix, també van observar que una dotzena de persones treballava en el conreu de les plantes sense contracte, durant dotze hores diàries i cobrant un sou ínfim. 

Una plantació sense permisos

Els agents de la policia catalana van identificar els responsables de l'empresa i van comprovar que la plantació estava fora de la legalitat, ja que no comptava amb els permisos del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, ni l’autorització de l’Agència Espanyola del Medicament pel cultiu de cànnabis i per l’ús dels cabdells per a fins farmacèutics.

Tot això, constituïa un delicte contra la salut pública, que va provocar que el 25 d'octubre, sota la tutela del Jutjat d’Instrucció de Martorell, es realitzés una entrada i registre de la plantació. En el transcurs de l'operatiu, es van detenir els responsables de l'empresa i es van comissar unes 14.000 plantes de marihuana i més de 100 quilograms de cabdells empaquetats en caixes.