Pla general dels participants en l'operatiu de la Guàrdia Civil

Identifiquen 1.122 persones en un operatiu internacional contra terrorisme i drogues

La Guàrdia Civil ha realitzat controls als aeroports del Prat i Barajas

Un operatiu internacional, dirigit per l'Organització Mundial de Duanes, la Interpol i Frontex, ha permès la Guàrdia Civil identificar més d'un miler de persones en el marc d'una investigació contra el terrorisme i el tràfic de drogues. A Espanya, la Benemèrita ha centrat la seva actuació als aeroports del Prat i de Barajas.

Durant els controls als dos aeroports espanyols, la Guàrdia Civil ha interceptat 28 divises i joies no declarades, alhora que ha identificat 1.122 persones, entre elles quatre que estaven sota vigilància per la seva possible vinculació amb activitats terroristes i una cinquena relacionada amb el tràfic de drogues.

Un operatiu policia en dues fases

En aquest sentit, en les seves actuacions als dos esmentats aeroports de l'Estat, la Benemèrita ha dut a terme també 342 intervencions, així com 170 inspeccions d'aeronaus, 42 controls selectius o integrals d'equipatges, 103 punts de control de passatgers, 18 controls antiterroristes i nou reconeixements d'aeronaus per a la localització d'explosius.

Aquest operatiu internacional s'ha desenvolupat en dues fases. La primera, que es va fer entre l'1 i el 16 de juliol, va tenir com a escenari el nord d'Àfrica. La segona fase, que va tenir lloc entre el 30 d'agost i el 12 de setembre, les investigacions es van desenvolupar a Espanya —als aeroports del Prat i Barajas—, França, Itàlia, el Marroc i Tunísia.

Detingut per transportar nou quilos de marihuana amagats al cotxe

D'altra banda, la Guàrdia Civil ha detingut un home de 30 anys que circulava amb nou quilos de marihuana amagats en un doble fons hidràulic que tenia instal·lat al seu cotxe. Segons ha explicat la Benemèrita, els fets van tenir lloc el passat 30 d'octubre quan els agents van interceptar l'arrestat mentre viatjava en direcció a França per l'AP-7, amb un cotxe amb matrícula neerlandesa.

Una vegada van identificar el conductor, els agents de la Guàrdia Civil van escorcollar el vehicle i van trobar diversos paquets envasats al buit, que estaven amagats en un doble fons que s'activava a través d'un imant.

Una vegada van comprovar que els paquets eren de marihuana, els agents van procedir a la detenció de l'home com a presumpte responsable d'un delicte contra la salut pública. L'arrestat va passar a disposició del jutge de guàrdia de Figueres.