Imatge d'una dona gran parlant per telèfon

Alarma a Catalunya per una estafa a la gent gran: més de 400 trucades

El modus operandi dels delinqüents rau a trucar a les víctimes i demanar-los diners per una gestió

Els Mossos d'Esquadra han fet un crit d'alerta d'avant un intent d'estafa a persones grans amb el servei de teleassistència. La policia catalana ha rebut un avís d'un servei de teleassistència que explicava que diversos dels seus usuaris havien rebut trucades reclamant-los diners o les dades personals i bancàries per no perdre la prestació del servei.

En aquest sentit, els estafadors van centrar la seva activitat en la gent gran de les comarques gironines, amb centenars de trucades durant la jornada de dimecres. En aquest sentit, el centre d'atenció de teleassistència del Dipsalut —organisme autònom de la Diputació de Girona— va rebre fins a 411 avisos d'usuaris sobre aquest engany.

Davant aquesta situació, l'organisme supramunicipal —que té uns 9.300 usuaris a les comarques de Girona— ha iniciat a fer una ronda de trucades als avis i àvies que fan servir aquest servei per advertir-los d'aquest engany. En aquest sentit, dimecres a la tarda ja se'n van fer prop de 600 avisos, concretament 597.

Trucades en diversos punts de Catalunya

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, les trucades no s'han centrat només a les comarques gironines, ja que tenen constància que també s'han produït en diversos punts de Catalunya. En aquest sentit, la policia catalana ha assenyalat que l'intent d'estafa es concentra en gent d'edat avançada o amb dependència a través d'una trucada telefònica.

Segons han explicat, els estafadors s'adrecen als usuaris pel seu nom i els comuniquen que ha canviat el servei de teleassistència que tenen i que han de pagar uns diners si no volen perdre el servei. En aquestes trucades, el to que fan servir els estafadors és bastant agressiu i contundent, sense deixar parlar l'usuari en cap moment.

Davant aquesta allau de trucades que s'han produït en els darrers dies, els Mossos d'Esquadra, en la seva tasca per prevenir estafes, han recordat que en cap moment s'han de facilitar les dades personals ni bancàries per telèfon, així com fer cap pagament.

En aquest sentit, recomanen que, en cas de rebre una d'aquestes trucades, es posin en contacte amb el servei de teleassistència per verificar la informació i avisar immediatament al telèfon d'emergències 112.