Imatge de diversos vehicles d'emergències de la ciutat de Houston

Tragèdia als Estats Units: Almenys vuit morts i desenes de ferits durant un concert

Els fets han tingut lloc en un macrofestival a Texas, durant l'actuació del raper Travis Scott

Almenys vuit persones han mort i desenes més han quedat ferides en una allau humana en un macrofestival de música que se celebrava al sud dels Estats Units. La tragèdia ha tingut lloc durant un concert del conegut raper Travis Scott a l'Astroworld Festival, que tenia lloc al complex NRG Park de la ciutat de Houston (Texas).

La del raper era una de les primeres actuacions de la nit i una gran multitud de gent s'ha aplegat molt a prop de l'escenari, provocant que diverses persones que estaven a les primeres files hagin acabat aixafades. El cap dels Bombers de Houston, Samuel Peña, ha explicat que «la gent ha començat a caure, quedar inconscient i això ha incrementat el pànic».

Un dels ferits crítics, segons ha explicat el cap dels Bombers de Houston durant la seva primera compareixença, és un nen de només 10 anys. Les autoritats han muntat un hospital de campanya al recinte i han organitzat un centre d'atenció per a les famílies dels ferits i les víctimes en un hotel proper al complex NRG Park de Houston.

Segons ha explicat el diari local 'The Houston Chronicle', en el transcurs de la seva actuació, Travis Scott va interrompre diverses vegades la seva actuació, ja que havia observat el perill que patien alguns dels seus fans que estaven més propers a l'escenari. En aquest sentit, el raper va demanar els equips de seguretat que comprovessin que aquestes persones es trobaven bé.

Estampides de gent a l'entrada del recinte

La celebració de l'Astroworld Festival va començar marcada per les aglomeracions de gent a l'entrada del recinte i les estampides de gent, segons s'ha pogut veure en diversos vídeos que s'han fet viral a les xarxes socials. Els cossos d'emergència han xifrat en més de 300 persones les que han requerit assistència sanitària per contusions i talls dins el mateix recinte del certamen.

En la primera jornada del macrosfestival, més de 50.000 persones s'han donat cita en el recinte per assistir a les actuacions musicals. Arran de la tragèdia durant el concert del raper Travis Scott, els organitzadors del certamen han cancel·lat la segona jornada.