Dos agents dels Mossos d'Esquadra, d'esquenes

Detenen a Barcelona dos lladres buscats per diversos països d'Europa

Càmeres de seguretat en una casa d'Horta-Guinardó on van robar van permetre identificar-los

Els Mossos d'Esquadra van detenir el dilluns 28 de juny dos homes de nacionalitat croata. Ho van fer com a presumptes autors d’un robatori amb violència i tres robatoris amb força comesos en domicilis de Barcelona en menys de dues setmanes. Els detinguts van arribar a Catalunya a mitjans de maig d’aquest any i tenen antecedents internacionals a Bèlgica, França i Alemanya.

Tots ells vivien al carrer i pernoctaven en diferents hotels, sense tenir un domicili estable. La investigació es va iniciar a mitjans del mes de juny per part dels Mossos d’Esquadra. El cos va tenir coneixement que s’havia comès un robatori en una casa situada al districte d’Horta-Guinardó de Barcelona.

Unes imatges enregistrades que van ser clau per fer aquestes detencions

Els investigadors van tenir accés a les imatges dels autors captades per les càmeres de videovigilància que el propietari de la casa havia instal·lat en diferents parts de l’exterior de l’immoble. El robatori es va gravar a gran resolució des del principi, quan els lladres van saltar a l’interior del jardí. L'enregistrament durava fins al final, quan van sortir de la casa amb una gran caixa forta que acabaven de sostreure.

En cap moment van sospitar que tots els seus moviments quedaven enregistrats. Juntament amb altres proves i indicis, aquestes imatges van permetre la seva identificació i detenció.

Els dos detinguts es dedicaven a sostreure joies, aparells electrònics i diners en efectiu de les cases on entraven a robar. Habitualment s’asseguraven que aquestes estiguessin buides per evitar d’enfrontar-se amb els seus inquilins. Només en un cas van agredir a un home després que aquest els sorprengués a dins de casa seva.

Es dona la circumstància que durant la investigació un dels investigats va ser detingut a Sitges per efectuar un altre robatori amb força a domicili. Després de passar a disposició judicial, va quedar en llibertat. Posteriorment, el passat 28 de juny va ser detingut juntament amb un altre home al districte de Ciutat Vella.

El motiu va ser la seva participació en els quatre robatoris que els Mossos estaven investigant i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.