Intervenen 4.401 plantes de marihuana al Vallès Oriental i a Girona gràcies a una denúncia anònima

Les plantacions estaven ocultes en els baixos i garatges dels immobles registrats el passat agost
L'autor dels dispars va acabar entregant-se després d'haver-se atrinxerat
Cinc detinguts per tenir diverses plantacions amb 4.401 plantes | Catalunya Diari

 

La Policia Nacional ha detingut cinc persones i ha intervingut 4.401 plantes de marihuana a Sant Celoni (Vallès Oriental) i a Riells i Viabrea (Selva). Queda així desarticulada una organització criminal dedicada al cultiu d'aquesta droga que operava entre les demarcacions de Barcelona i Girona. Una denúncia anònima va alertar els investigadors el passat mes de març de l'existència d'una plantació interior en un habitatge unifamiliar d'una urbanització de Sant Celoni.

 

En total s'han fet cinc entrades entre els dos municipis. Les plantacions estaven ocultes en els baixos i garatges dels immobles registrats. Els principals responsables de l'organització tenen nombrosos antecedents. Un d'ells havia estat detingut per homicidi dolós l'any 2000.

 

El grup estava molt professionalitzat i era molt perillós. Prenien moltes mesures de seguretat per no ser descoberts i ocultaven la seva identitat real amb documentació falsa de països de la UE, el que els permetia moure's amb total llibertat per l'espai Schengen.

 

Armes, diners en metàl·lic, i plantes

La fase de registres es va produir a l'agost, i es van localitzar 4.401 plantes de marihuana, eines per pesar-les i manipular-les, una pistola semiautomàtica amb abundant munició, 5.450 euros, tres vehicles de gran cilindrada i una furgoneta. L'energia necessària per alimentar les diferents instal·lacions es prenia de forma fraudulenta, amb el risc d'incendi que això suposa per sobrecàrrega.

 

Els detinguts són quatre serbis i un espanyol. Se'ls atribueixen delictes contra la salut pública, tinença il·lícita d'armes, pertinença a un grup criminal, defraudació de fluid elèctric i falsedat documental. Tots cinc han ingressat en presó provisional.

 

També et pot interessar...

 

 Comentaris

envia el comentari