Detingut a Lleida per cultivar al seu habitatge 132 plantes de marihuana

Està acusat d'un delicte contra la salut pública per cultiu i elaboració de drogues, a més d'un altre de defraudació de xarxa elèctrica

Pla de detall de les plantes de marihuana decomissades per la Guàrdia Civil | Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 32 anys, veí de Lleida i de nacionalitat colombiana, com a propietari d'una plantació de marihuana situada dins d'un habitatge d'una parcel·la propera a la capital del Segrià. 

Amb el seu arrest, dijous passat, els agents han culminat una investigació que va començar a principis del mes d'agost i que ha acabat amb el decomís de 132 plantes de marihuana, 2.449 grams d'aquesta substància estupefaent ja preparats per a la seva distribució i material per a la seva elaboració i manteniment.

Acusat d'un delicte contra la salut pública per cultiu i elaboració de drogues

El detingut està acusat d'un delicte contra la salut pública per cultiu i elaboració de drogues, a més d'un altre de defraudació de xarxa elèctrica. La intervenció va començar un cop els agents de la Guàrdia Civil van tenir constància de la possible existència d'un habitatge que s'estava destinant a una plantació il·legal de marihuana, el qual va ser localitzat posteriorment pels efectius d'aquest cos policial.

A més, gràcies a la col·laboració de l'empresa elèctrica que el subministrava, es va comprovar que la instal·lació estava manipulada i que, per tant, la connexió de l'immoble a la xarxa s'havia fet de forma fraudulenta. Aquest fet suposava un greu risc d'incendi i danys a la línia d'alimentació, així com també greus perjudicis personals i materials tant per l'habitatge com pels del seu costat, segons ha detallat la Guàrdia Civil en un comunicat.

També hi van trobar conjunts d'il·luminació, filtres i làmpades de diverses tonalitats

Els agents van localitzar al propietari de la plantació en el moment en què aquest estava duent a terme tasques de cultiu i, després de registrar l'habitatge, van localitzar 132 plantes de cànnabis sativa (marihuana) en el seu procés final de recol·lecció i 2.449 grams de la mateixa substància ja preparats per a ser distribuïts.

També hi van trobar conjunts d'il·luminació, filtres, làmpades de diverses tonalitats i potències, hidròmetres, aparells per mesurar el ph, termòstats, ventiladors, calefactors, transformadors, balasts, deshumidificadors, a més de material fitosanitari i fertilitzants, entre d'altres. Després de la seva detenció, els efectius van instruir diligències i l'arrestat va ser posat a disposició judicial.


Comentaris

envia el comentari