Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels peus d'un bebé

Detenen una infemera acusada d'assassinar vuit bebès i d'intentar-ne matar nou més al Regne Unit

Els nadons eren prematurs
Imatge dels peus d'un bebé
Tots els nadons morts eren prematurs i suposadament havien traspassat després de partir una insuficiència cardíaca i pulmonar  | Pixabay

Una infermera britànica, de 30 anys, ha estat detinguda acusada d'haver assassinat vuit bebès i haver intentat matar a nou més. Segons el diari 'The Sun' aquesta és la tercera vegada que la policia britànica deté a la dona, abans havia estat deixada en llibertat per no reunir suficients proves Tot va començar el juliol del 2018 quan Luccy Letby va ser detinguda per la policia. Se l'acusava d'assassinat vuit bebès i d'intentar matar-ne nou més a l'hospital en el qual treballava, el Countess of Chester, al sud de Liverpool.

Tots els nadons morts eren prematurs i suposadament havien traspassat després de patir una insuficiència cardíaca i pulmonar. Un informe intern de l'hospital apuntava que els bebès tenien taques molt poc habituals als braços i a les cames. Després d'aquest terrible succés, la policia va haver de deixar en llibertat sota fiança a la detinguda perquè les proves que van reunir no eren prou concloents.

Un any més tard, el juny del 2019, la policia britànica va detenir de nou a Lucy Letby, però de nou se la va haver de deixar sortir de la presó. Ara, després de tres anys d'investigacions, l'infermera ha tornat a ser detinguda.  «Han passat més de tres anys des que vam iniciar una investigació sobre una sèrie de morts de nadons i col·lapses mortals en la unitat neonatal de l'Hospital de Chester«, explica l'inspector en cap a càrrec del cas, Paul Hughes, al citat mitjà. «És un moment molt difícil per a totes les famílies i és important recordar que hi ha diverses famílies en dol que busquen respostes sobre el que ha passat», afegeix.

 

Mor un nen de 12 anys enregistrant un repte viral de Tik Tok

Un nen de 12 anys de Xile ha perdut la vida mentre, presumptament, enregistrava un repte viral de l'aplicació Tik Tok. Es tracta del cas de Colbert Muñoz. Els seus pares expliquen que es van trobar el cos del seu fill al costat de l'ordinador encès i que a la pantalla hi havia activat un compte enrere. Això, sumat a la nova obsessió del seu fill de convertir-se en un famós usuari de TikTok, fa sospitar als pares que es volia suïcidar fent un conegut repte viral de l'aplicació.

De fet, tal com apunten alguns mitjans de comunicació de Llatinoamèrica, el menor podria haver estat jugant al repte del 'nus'. Tot i això, alguns usuaris de l'aplicació expliquen que el repte consisteix a fer-se un nus a la llengua i després treure-la, raó per la qual, diuen, que és impossible que aquesta hagi estat la causa de la mort.

Els progenitors defensen aquesta teoria perquè assenyalen que van trobar el seu fill amb una corda. Ara bé, altres mitjans apunten que podria tractar-se del repte del 'Penjat', és a dir, lligar-se una bufanda, corda o similar al coll i després, amb un ràpid moviment, treure-la com si res hagués passat. D'altres versions més extremes, repten els adolescents a penjar-se d'una corda i veure quant de temps aconsegueixen mantenir la respiració.

Els pares de Colbert Muños esperen oblidar aquest mal tràngol ara que el seu fill s'ha mort i, en declaracions al programa 'Bienvenidos' del Canal 13 de Xile expliquen que mantenen les xarxes obertes per conservar el record del seu fill. «Jo avui puc dir que odiem aquestes xarxes, però són l'única manera de mantenir-nos amb el record d'algú que ja no està. Dimonis són la gent maleïda i desgraciada que fa aquests reptes per a fer maldat a aquest planeta», lamenten els progenitors del jove de 12 anys.