Un agent dels Mossos durant la detenció d'un sospitós amb les mans immobilitzades

Detenen un jove que va trencar la porta de l'hospital de Figueres a cops de pal i puntades de peu

L'arrestat ja va ser detingut fa menys d'un mes per un episodi similar

Els Mossos d'Esquadra han tingut un jove de 27 anys i de nacionalitat marroquina per haver causat destrosses a l'hospital de Figueres. Tot i que la detenció es va produir el dimarts d'aquesta setmana, els fets van ocórrer la matinada del 25 d'abril. Aquella nit, el noi arrestat es va dirigir a les urgències del centre mèdic, s'hi va quedar adormit i, quan el van avisar perquè era el seu torn, va reaccionar violentament fins a destrossar la porta d'entrada amb un pal i diverses puntades de peu. Finalment, se l'ha pogut detenir uns dies després. Es tracta, a més, d'una persona que havia provocat un episodi similar fa menys d'un mes.

Garrotades a la porta de l'hospital de Figueres

Segons el relat dels Mossos d'Esquadra, l'incident es va produir la matinada del 25 d'abril. El detingut va anar a urgències de l'hospital de Figueres, va demanar torn per ser atès, però es va quedar adormit a la sala d'espera. Quan va ser el seu torn, el van despertar, però el nou es va posar agressiu sobtadament. La seva reacció va ser sortir del centre mèdic, arrencar un pal del carrer i començar a donar cops i puntades de peu contra la porta d'accés a l'hospital.

En aquell moment, el vigilant de seguretat de l'hospital i diversos sanitaris del centre van poder bloquejar la porta i, d'aquesta manera, evitar que l'individu tornés a entrar al recinte. Finalment, el jove va acabar marxant. Una vegada feta la denúncia, els Mossos d'Esquadra van obrir una investigació, que va culminar el passat dimarts dia 4 de maig, quan el van detenir a l'avinguda Salvador Dalí de Figueres. L'acusen d'un delicte de danys, ja que es calcula que va provocar desperfectes valorats en més de 1.000 euros.

Un robatori i una pedrada contra una òptica

El jove detingut és un rostre conegut per la policia de la zona. I és que, amb la detenció del passat dimarts, ja són tres les topades que ha tingut el noi amb l'autoritat en les darreres setmanes. L'11 d'abril d'enguany, els Mossos d'Esquadra ja el van detenir per entrar a robar a una òptica del municipi, situada al carrer de la Rutlla. En el robatori va sostreure 6.875 euros en efectiu, 128 ulleres i cinc mòbils. 

Aquella mateixa nit va quedar en llibertat provisional, però el jove va tornar a la botiga i va llançar un roc contra l'aparador. En aquella ocasió va causar danys valorats en 766 euros. Ara, però, el jove ja torna a ser al carrer. Després que l'arrestessin per haver trencat la porta de l'hospital, dimecres va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres i va tornar a quedar en llibertat provisional.