Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una persona detinguda

Detenen un noi de 16 anys acusat d'una atac masclista a una altra menor d'edat

Els fets es van produir a Vilafranca del Penedès en el marc dels actes de la Festa Major

Nova festa major a Catalunya que acaba amb una agressió masclista. En els últims temps, cada vegada s'ha fet més ressò d'aquesta tipologia d'agressions en el marc de les festes majors de diferents poblacions. Probablement, no pel fet que se'n cometin més, sinó perquè cada vegada és més fàcil que es coneguin públicament. L'últim cas l'hem trobat a Vilafranca del Penedès.

Un menor detingut per una agressió sexual a una altra menor

Els fets van passar durant la nit del 29 al 30 d'agost a Vilafranca del Penedès, en el marc de la Festa Major d'aquesta localitat. Segons ha explicat el mateix Ajuntament de Vilafranca del Penedès, tot va succeir a l'exterior de la zona esportiva. Allí s'hi estava celebrant un concert que va aplegar desenes de persones.

La noia que va denunciar l'agressió és una menor de menys de 16 anys. A partir del seu relat a comissaria, els Mossos d'Esquadra van iniciar una investigació. Durant el mateix dia 30, els investigadors van intentar identificar el pressumpte autor de l'agressió sexual. Finalment, el van poder localitzar, sent detingut a la tarda del mateix dia. 

El detingut és un jove que també és menor d'edat. Té 16 anys i, després de ser arrestat, va passar a disposició de la Fiscalia de menors, que s'encarrega del cas.

Denuncien diverses «violacions i agressions masclistes»

Aquesta agressió sexual a una noia menor de 16 anys podria no ser l'única que s'ha viscut enguany durant la Festa Major de Vilafranca del Penedès. I és que, arran dels fets ocorreguts a l'exterior de la zona esportiva del municipi, una entitat feminista de la localitat ha denunciat altres actes similars. Ha estat el col·lectiu La Ruda qui ha explicat que hi ha hagut diverses «violacions i agressions masclistes» durant aquests dies de festa.

Tot i la denúncia feta pel col·lectiu La Ruda, fonts policials apunten que no es té constància que hi hagi hagut més denúncies formals per agressions sexuals en el marc de la Festa Major. En tot cas, l'entitat feminista de Vilafranca han convocat una concentració de rebuig pel proper dissabte a les 20.00 hores a la plaça de la vila.