Imatge dels efectes d'un temporal en una zona de platja

Moren dues noies de 23 i 25 anys durant el temporal a Espanya

Les joves han perdut la vida a Mallorca

Aquests dies el nostre país està patint un fort temporal que ha posat 28 províncies en perill. I en plena DANA (depressió aïllada en nivells alts) s'ha produït una gran tragèdia. Una noia de 23 anys i una altra de 25 han perdut la vida.

Els fets s'han produït avui a la matinada en una cala de l'illa de Mallorca.

L'origen de la tragèdia

Aquesta matinada, a l'illa balear ha plogut amb molta intensitat i hi ha hagut fortes ratxes de vent. Tot i així, set joves (sis noies i un noi), han optat per banyar-se al mar. Això ha sigut a Cala Mendia, que pertany al municipi de Manacor.

Els agosarats són uns alemanys que eren de vacances a l'illa. Ciutadans europeus que no han fet cas de l'alerta meteorològica ni de les recomanacions de les autoritats. Han comès una greu imprudència que ha acabat amb un final molt tràgic.

Les dues noies moren

El fort onatge i la poca visibilitat han provocat el pànic entre els joves un cop eren dins del mar. Al voltant de les 2.30 han intentat sortir de l'aigua, amb diferents resultats.

Quatre de les noies han aconseguit arribar a la vora amb molta dificultat i gràcies a l'ajuda del noi que anava amb elles, Però les altres dues, de 23 i 25 anys, no han tingut tanta sort. Eren dues germanes originàries de Lemgo, una ciutat del Nord-Westfàlia.

Els seus amics han intentat fer tot el possible per a rescatar-les, però, en un moment donat, les han perdut de vista. Per aquest motiu, han trucat als serveis d'emergència. Aquests, concretament diversos agents de la policia local, s'han presentat immediatament al lloc dels fets.

Prou aviat, han trobat i tret de l'aigua la jove de 25 anys. I, després de molt d'esforç, han rescatat la de 23, però no han pogut fer res per ella. Ja era morta.

La primera es trobava en parada cardiorespiratòria, i tant els policies com els sanitaris han treballat en equip per a reanimar-la. I ho han aconseguit. Després d'això, l'han traslladat d'urgència a l'Hospital Son Espases de Palma, ja que l'estat que presentava era crític, on l'han ingressat en mort cerebral.

Allà l'han atès, però, malauradament, no han pogut fer res per a salvar-li la vida. Aquest matí, al voltant de les 10:45, ha mort.

Com no podia ser d'una altra manera, s'ha obert una investigació per a aclarir els fets i conèixer a fons els detalls d'aquest succés tan tràgic.

La tragèdia mortal del temporal a Espanya

Aquestes joves alemanyes són les dues víctimes mortals del pas de la DANA pel nostre país. Un fenomen que ha causat grans estralls a tot el territori i que els propers dies encara mantindrà moltes zones en situació d'alerta.

A Vinaròs, per exemple, s'han hagut de rescatar diverses persones que havien quedat atrapades dins dels seus vehicles per una inundació. De la mateixa manera, dos veïns de València han resultat ferits després de la caiguda d'un dels monuments de les Falles.

I a Cuenca també s'han notat els efectes devastadors del temporal. En concret, les pluges torrencials que hi ha hagut han comportat que a diversos ciutadans se'ls hagi hagut d'evacuar de casa seva, ja que havien arribat a albergar més d'un metre d'aigua.

Tot això sense oblidar les nombroses incidències que han tingut lloc a Toledo, Artajona o Madrid, per exemple.