Una detenció de la Guàrdia Urbana de Barcelona

Detenen un regidor del PSC per assaltar armat un taxi a Barcelona

Investiguen l'individu per un robatori amb violència i un furt i ús de vehicle a motor

El migdia de dilluns va ser actiu per la Guàrdia Urbana de Barcelona. Els agents van detenir un home després d'un robatori i assalt al Port Olímpic de Barcelona. L'individu va fugir fins a les instal·lacions del Martinenc, on va ser enxampat per la policia.

Una detenció que va ser executada per un assalt a un taxista a punta de pistola. A qui li va robar el vehicle i milers d'euros. Poc després, la investigació va portar fins a una gran estafa de criptomonedes.

El detingut: un regidor del PSC

El protagonista dels fets és un regidor del PSC de Cànoves i Samalús, tal com informa ElCaso. L'incident va iniciar-se durant el migdia del dilluns, quan es va trobar amb uns altres individus a la zona del Port Olímpic.

En aquest lloc, l'atracador va exhibir una arma de foc, a més d'assegurar ser agent de la Guàrdia Civil. Així els hi va robar els diners que portaven a sobre per la transacció econòmica per les criptomonedes i, a més, tres mòbils.

Fugint del lloc dels fets, el regidor del PSC, presumptament, va assaltar un taxista i li va robar el cotxe i els diners que portava. Una escapada que va acabar amb el vehicle encastat a prop de la zona.

El detingut va continuar la fugida a peu fins a les instal·lacions del Martinenc. Els agents de la Guàrdia Urbana van rebre la descripció i informacions per seguir la recerca de l'individu. A més, van poder fer-li un seguiment a través dels mòbils robats, segons explica el citat mitjà.

Un cop a les instal·lacions esportives, l'home va ser detingut. En l'escorcoll portava una arma, diversos mòbils, una placa de Guàrdia Civil i 11.000 euros, que reclamava el taxista.

Estafa de criptomonedes i en llibertat amb càrrecs

El regidor socialista també portava una gran quantitat de diners en una bossa, entre bitllets falsos i en curs legal. Per aquest motiu, els Mossos d'Esquadra el van poder relacionar amb estafes de criptomonedes.

Un delicte que està sent investigat per la policia catalana i, segons ElCaso, l'individu estaria relacionat en altres casos d'aquest estil d'estafa. Així mateix, també van darrere d'esclarir el cas del robatori violent.

Aquest dijous, l'arrestat ha passat a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Barcelona. El detingut té una causa oberta pels delictes de robatori amb violència i furt i ús de vehicle a motor.

La magistrada ha acordat la llibertat provisional amb obligació de compareixences en el jutjat. També s'ha acordat la retirada de passaport i prohibició de sortida del territori, com a mesures cautelars.

El PSC suspèn de militància al regidor

El Partit Socialista de Catalunya no ha tardat en actuar després d'aquests fets. S'ha decidit suspendre de militància i s'ha proposat l'expulsió del regidor de Cànoves i Samalús, Eduardo Beltran. S'ha tramitat un expedient d'expulsió a la Comissió de Garanties del partit.