Tres agents dels Mossos d'Esquadra al voltant d'un cotxe policial, amb altres dotacions al fons

Batalla campal entre joves i policia a Catalunya: hi ha detinguts

Els fets van tenir lloc el passat 19 de setembre i aquest dijous s'ha arrestat set persones per la seva vinculació amb els fets

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dijous set persones per la seva vinculació amb els aldarulls del passat 19 de setembre a Tiana (Maresme), en què tres policies locals del municipi van patir lesions pel llançament d'ampolles a la finalització d'un concert de Festa Major. Segons han explicat fonts policials, cap dels arrestats és veí de Tiana.

En aquest sentit, les persones detingudes en el marc de l'operatiu policial tenen domicili a Badalona, Sant Adrià del Besòs i Santa Coloma de Gramenet. Segons han explicat fonts de la policia catalana, la investigació es manté oberta i no es descarta que hi hagi més detencions, que en aquest cas també serien persones de fora del municipi del Maresme.


En una publicació a la xarxa social Twitter, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, s'ha felicitat per l'actuació dels Mossos d'Esquadra en aquest cas i ha avisat que «la violència no ha de quedar mai impune». Des de Tiana, la seva alcaldessa, Marta Martorell, ha felicitat els investigadors per les detencions i ha assegurat que el consistori «seguirà vetllant per la seguretat».

Una nit plena d'incidents

Els fets pels quals s'ha detingut set persones van tenir lloc el passat 19 de setembre a Tiana, en el marc de la Festa Major del municipi. Els incidents van començar durant el concert de l'Orquestra Girasol, amb llançament d'objectes i ampolles contra els músics. El concert, finalment, va acabar amb normalitat, tot i que les coses es van desbordar a partir de les quatre de la matinada.

Va ser quan es va rebre l'avís d'un apunyalament a la zona i agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local de Tiana es van desplaçar fins al lloc dels fets. Allà, van ser rebuts per una gernació de persones amb actitud hostil que van fer fora la policia tirant pedres, ampolles i llaunes, que van acabar ferint de caràcter lleu dos agents de Tiana i un de Montgat.

Finalment, una hora després, es van mobilitzar diverses patrulles dels ARRO dels Mossos d'Esquadra que van acabar dispersant i desallotjant la multitud de persones. En aquell moment, però, no es va produir cap detenció.