Dos cotxes dels Mossos d'Esquadra a l'aparcament dels jutjats de Vilanova i la Geltrú

Apunten que la menor atacada sexualment a Igualada va marxar de la discoteca amb un noi

Així ho han explicat les amigues de la jove víctima de la violació en les seves primeres declaracions

Els Mossos d'Esquadra segueixen investigant el cas de la jove de 16 anys violada a Igualada la matinada de diumenge a dilluns a Igualada. La policia catalana està visualitzant les imatges de diverses càmeres de seguretat per tal d'identificar els responsables de l'agressió. Els agents esperen poder parlar amb la víctima quan es recuperi de les operacions d'urgència a què ha estat sotmesa.

En aquest sentit, segons ha informat el diari 'La Vanguardia',  les primeres declaracions de les amigues de la jove haurien revelat que la menor agredida hauria sortit acompanyada d'un noi de la discoteca Epic d'Igualada. Posteriorment, van trucar-la per telèfon, però no va contestar. Les importants ferides patides per la víctima fan sospitar els investigadors i els metges que hauria estat violada per més d'una persona.

La jove, que va ser operada de les diverses ferides patides, continua ingressada a l'UCI de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona —fora de perill— i no recorda res dels fets. En aquest sentit, va ser sotmesa a un examen forense exhaustiu per tal de recollir possibles mostres genètiques dels agressors.

Violada al polígon industrial de les Comes d'Igualada

Els fets van tenir lloc la matinada de diumenge a dilluns al polígon industrial de les Comes d'Igualada, quan la jove, que habitualment resideix a Masquefa, es dirigia a l'estació de tren per tornar a casa de la seva mare, on passava el cap de setmana. La víctima va contactar amb la seva família per darrera vegada a les cinc de la matinada. La darrera notícia que van tenir d'ella va arribar amb una trucada dels serveis d'emergències.

Abans de les set del matí, un camioner va localitzar la menor inconscient i gairebé despullada. En un primer moment, el transportista va pensar que la jove estava morta, va tapar-la amb una manta i va trucar els serveis d'emergència. Efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques van comprovar que la jove estava viva i van traslladar-la a l'Hospital d'Igualada i, posteriorment, a Sant Joan de Déu.

Concentracions de protesta arreu de Catalunya

Durant la jornada d'ahir es van produir diverses concentracions de rebuig als fets arreu de Catalunya. A Masquefa, municipi on resideix la menor agredida, més de 250 persones es van manifestar davant l'Ajuntament de la viola. Veïns i veïnes van fer un minut de silenci per mostrar el seu rebuig als fets. A Igualada, municipi on es va produir la violació, la concentració es va fer dimarts al vespre.

Altres municipis catalans també van celebrar concentracions similars per rebutjar l'agressió sexual, entre ells Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Calella, Gelida, Tiana, Prats de Lluçanès, Ametlla del Vallès, Altafulla o Tortosa.