Foto del personaje

Vittoria, de 23 anys, mor dos mesos després que el seu germà i de la mateixa manera

La mare la va trobar inconscient al llit i va ser traslladada d'urgència a l'hospital

Jornada de dol a l'esport per la mort de Vittoria Campo, futbolista italiana que ha mort de sobte per una aturada cardíaca. En aquest cast, el seu germà Alessandro va morir de la mateixa manera fa dos mesos. Sembla que tot apunta a una malaltia congènita.

Vittoria era davantera al Palermo i la seva mort ha causat una gran consternació al futbol italià. La notícia ha traspassat les fronteres per les circumstàncies que l'envolten. La tragèdia es repeteix a la família Campo dos mesos després.

L'1 de setembre, Alessandro Campo va morir d'un atac de cor després de ficar-se al llit perquè es trobava malament. Ara ha estat Vittoria, la seva germana, qui ha mort de la mateixa manera. No es coneixia cap patologia prèvia i tot apunta a una malaltia cardíaca congènita.

Dos germans, un mateix destí

Vittoria tenia 23 anys i el seu germà 25, tots dos han mort de manera sobtada amb setmanes de diferència. Alessandro va morir de manera estranya i només l'autòpsia va aconseguir revelar que es va tractar d'una aturada cardíaca. Les anàlisis forenses ara hauran de revelar l'origen de la mort de Vittoria, però tot sembla que és el mateix problema.

Muntatge amb fotos de les víctimes
Alessandro i Vittoria, morts amb dos mesos de diferència | La Notícia Digital
 

Mai no havia tingut malalties rellevants i sempre havia jugat a futbol amb normalitat. La jugadora es va començar a trobar malament i va ser traslladada a l'hospital, però no van arribar a temps. Van iniciar el protocol en aquest tipus de casos per aclarir la causa del succés.

Investigació en marxa

La Fiscalia de Palermo ha obert una investigació per aclarir la mort de Vittoria Campo. La noia, que vivia a Monreale, jeia al seu llit quan la seva mare va arribar a casa a última hora de la nit. Primer va pensar que estava dormint, però després es va adonar que alguna cosa no anava bé i la va portar ràpidament a l'hospital.

Després de confirmar la mort, l'equip forense va realitzar algunes proves mentre la policia va interrogar la mare. La fiscalia va ordenar l'autòpsia a la noia i el cos va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal. Ara, els investigadors estan esperant conèixer els resultats preliminars.

«Bon viatge, Vittoria»

«Bon viatge, Vittoria». Així han acomiadat els seus companys d'equip Vittoria Campo, després d'anunciar-se la seva defunció. La desgràcia ha colpejat amb especial intensitat la secció femenina del Palermo, que li ha dedicat un emotiu missatge de comiat.

Muntatge amb fotos de la morta
La mort de la jove futbolista ha causat una gran consternació | La Notícia Digital
 

«Cap paraula no podrà explicar el dolor i la consternació per la pèrdua prematura d'una jove dona i futbolista», diuen les seves paraules. Han tingut un record afectuós per als seus pares, «els qui han de conviure amb aquest nou i incommensurable dolor». Finalment, s'hi han dirigit: «Gràcies per les emocions que ens has regalat».

Antonio Puerta i Dani Jarque

El cas de Vittoria Campo recorda les dues tragèdies succeïdes a Espanya al futbol d'elit. Es tracta de la mort d'Antonio Puerta, jugador del Sevilla, el 28 d'agost del 2007, i de Dani Jarque, jugador de l'Espanyol, el 8 d'agost de 2009. Des d'aleshores, s'ha millorat la seguretat en l'atenció d'aquest tipus de successos als estadis.

Foto del personatge
Antonio Puerta va morir després de patir cinc aturades cardíaques | Cedida
 

Antonio Puerta va morir durant un partit entre el Sevilla i el Getafe. El jugador es va sentir marejat i va perdre el coneixement, tot i que van aconseguir reanimar-lo i portar-lo a l'hospital. Va morir tres dies després, després de cinc infarts i omplint de dol el futbol espanyol.

Foto del personatge
Dani Jarque es va esvair a l'hotel quan parlava amb la seva parella | Cedida
 

La tragèdia es va repetir dos anys després, amb la mort de Dani Jarque. El futbolista estava de gira estiuenca amb el seu equip, l'Espanyol, quan va perdre el coneixement a l'habitació de l'hotel. El van traslladar ràpidament a l'hospital, però els metges no van poder fer res per salvar-li la vida.

Vídeo: Santi, l'espanyol trobat mort a la banyera per la seva dona