Tres agents dels Mossos d'Esquadra al voltant d'un cotxe policial, amb altres dotacions al fons

El cuidador d'àvies depenents català que ha estat enganxat fent un vergonyós delicte

Els investigadors l'acusen de tres delictes de furt, però no descarten que estigui relacionat amb altres fets similars

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home a Terrassa (Vallès Occidental) com a presumpte autor del robatori de joies i diners a dones d'edat avançada i dependents, a les que atenia com a treballador d'un servei d'ajuda a gent gran. La detenció es va produir aquest passat dilluns i l'arrestat, de 27 anys, està acusat de dos delictes menys greus de furt i un delicte de furt lleu a persones vulnerables.

La policia catalana ha explicat que els fets es remunten al passat 9 de gener, quan una dona gran que vivia sola va patir el robatori de diverses joies que tenia al seu domicili de l'Eixample de Barcelona després de ser assistida per una caiguda a casa seva. Uns dies després, la dona va interposar una denúncia, en què apuntava que l'autor de la sostracció podia ser l'home que l'havia atès, que es va quedar sol a l'immoble per tancar-lo.

El detingut està relacionat amb dos furts més

Davant la denúncia, els Mossos van iniciar una investigació amb l'empresa on treballava el sospitós per tal d'identificar-lo. Durant les perquisicions, tant els agents de la policia catalana com la companyia el van relacionar amb dos fets similars més, també amb dues víctimes d'edat avançada, durant el mes de desembre del 2021. En aquests dos casos, hauria sostret 1.100 euros en efectiu.

Aquests fets van provocar que l'empresa acomiadés el treballador a mitjans del mes passat. Els investigadors del cas van contactar amb les altres dues víctimes, també dones grans, i amb els seus familiars per tal que poguessin denunciar. En els tres casos, les dones que van patir els furts eren dependents i l'arrestat es va aprofitar de la seva condició per cometre els robatoris.

No descarten que l'arrestat estigui implicat en altres casos

Durant la investigació, els agents dels Mossos van iniciar gestions amb un establiment de compra i venda de joies de Barcelona, on el detingut havia venut polseres, anells i arracades per valor de més de 1.600 euros durant els mesos d'octubre i novembre del 2021. Per això, els investigadors no descarten que l'arrestat estigui relacionat amb altres fets similars.

Segons la policia catalana, l'acusat es feia valdre del seu treball per obtenir una suposada credibilitat i confiança davant les seves víctimes, alhora que s'aprofitava que aquestes havien patit un accident o una situació de risc. L'arrestat va passar a disposició judicial aquest dimecres i el jutge va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.