Imatge d'una persona detinguda

Detenen tres joves a la Corunya per la seva relació amb l'assassinat de Samuel

La Policia Nacional manté la investigació oberta i no descarta més detencions en les pròximes hores

La Policia Nacional ha detingut a tres joves d'entre 20 i 25 anys per la seva presumpta relació amb la mort violenta de Samuel, el jove gai de 24 anys que va morir assassinat a la Corunya la matinada del passat dissabte 3 de juliol després de rebre una brutal pallissa, segons han informat el cos policial a través de les xarxes socials.

En el mateix missatge, la Polia Nacional ha assenyalat que la investigació sobre els fets es manté oberta i que no es descarta que hi hagi més detencions en les pròximes hores. Els joves arrestats són veïns de la Corunya i estan acusats de l'agressió violenta.

Una quinzena de testimonis ja han prestat declaració

Els agents de la Brigada de Policia Judicial van obrir una investigació per aquests fets. En un primer moment, es va assegurar que l'agressió es va produir en un context en què hi va poder haver una confusió per una videotrucada, en entendre els agressors que estaven sent gravats per la víctima amb el seu telèfon mòbil. Tot i això, els amics de Samuel, testimonis de l'agressió, van explicar que hi va haver expressions homòfobes per l'orientació sexual del jove.

El delegat del govern espanyol a Galícia, José Miñones, ha confirmat aquest dimarts que fins ara un total de 15 persones havien declarat en relació amb el crim de Samuel. La investigació es troba sota secret de sumari, d'aquí ve que el delegat del Govern evités aclarir si entre aquestes persones es trobava algun dels autors de l'agressió mortal.

Els agents de la Policia Nacional analitzen les imatges captades per les càmeres de la Policia Local i de les empreses privades en el lloc dels fets a fi d'«esclarir el detall de l'ocorregut» i fer-ho «bé», segons ha subratllat Miñones, sobre la possibilitat que hi hagués motivació per l'orientació sexual de Samuel.

El govern espanyol afirma que «és molt important que es visibilitzi el rebuig a l'homofòbia»

D'altra banda, la portaveu del govern espanyol, María Jesús Montero, ha afirmat que «és molt important que es visibilitzi el rebuig» a l'homofòbia i a actituds que fomentin l'odi per «combatre» la violència i que persones com les que han assassinat el noi gai de la Corunya, en Samuel, «deixin de sentir-se impunes».

En roda de premsa aquest dimarts després del Consell de Ministres, Montero ha condemnat els fets i ha mostrat «solidaritat» amb els seus familiars. La ministra ha remarcat que el crim «ha generat una gran onada d'indignació» i ha recordat que «la justícia està treballant per esclarir els fets».