Creuer Marco Polo

Detinguda una parella de jubilats per portar un milió d’euros en cocaïna en un creuer de luxe

La parella britànica, de 71 i 72 anys, ha estat detinguda per la policia portuguesa

Una parella britànica ha estat detinguda per transportar cocaïna valorada en 1,1 milions d’euros en el creuer de luxe en el qual viatjaven. En Roger Clarke de 72 anys, i la Sue de 71,  van ser detinguts el passat 4 de desembre a Lisboa en arribar a port amb el creuer que viatjaven des de les Bahames, i ara s’enfronten ara a 12 anys de presó.

Les autoritats ja els havien detectat

Tots dos van ser reclutats per traslladar la mercaderia i lliurar-la a una tercera persona al lloc de destí, segons indiquen les investigacions. El matrimoni de pensionistes va sortir amb creuer des del Carib, i, tot i que les autoritats ja els havien detectat, a causa del mal temps no van poder efectuar la maniobra.  La policia va haver d’esperar 33 dies fins que el creuer de luxe, valorat en 6.000 euros va arribar a la seva última parada a Lisboa per arrestar-los.

Segons fonts policials  el matrimoni portava nou quilograms de cocaïna amagats en quatre maletes diferents que guardaven a la cabina del vaixell i que, en ser decomissada, va ser valorada en 1,1 milions d'euros. Tot i que la parella no actuava sola, la policia lamenta «malgrat tots els intents per identificar les persones que creiem que els havien reclutat per portar la cocaïna, no ha estat possible descobrir la identitat dels individus».

Acusats de tràfic de drogues

Se'ls acusa de tràfic de drogues perquè, segons l'acusació, els sospitosos «eren conscients de les característiques, naturalesa i quantitat» de la mercaderia. A més a més declaren que van actuar «lliure, voluntàriament i conscientment» amb el propòsit de rebre i portar la droga a un tercer. 

Al costat de la cocaïna hi van trobar un telèfon mòbil, una targeta SIM, un diari de tapa dura amb notes «escrites a mà i tres trossos petits de paper amb noms i contactes», i un iPad. Ara, la parella britànica es troba en presó preventiva a l'espera de judici i se'ls podria condemnar a 12 anys de presó.

També et pot interessar...