Detinguda una parella a la Jonquera per portar una metralladora del 1944 en una furgoneta

Els arrestats van desvelar que havien adquirit les armes en una nau de Forallac, al Baix Empordà

Guàrdia Civil
Detinguda una parella a la Jonquera per portar una metralladora del 1944 dins una furgoneta | CatalunyaDiari.cat

La Guàrdia Civil ha detingut una parella holandesa a la Jonquera (Alt Empordà) per portar una metralladora de l'any 1944 i diverses armes i projectils de guerra a dins una furgoneta. Els agents van aturar-los durant un control a l'autopista AP-7, quan pretenien travessar la frontera per entrar a França, i els van detenir per un delicte de tinença il·lícita d'armes de guerra.

La metralladora era del 1944, fabricada a Espanya i disposava de trípode

Els fets van ocórrer la matinada de dissabte passat, quan la Guàrdia Civil de la Jonquera havia muntat un control fiscal al peu de l'AP-7. Els efectius van trobar a la zona de càrrega del vehicle un morter amb tres projectils (un d'ells, allotjat a l'interior de l'arma) i una metralladora marca Alfa, del calibre 7,92, que s'havia fabricat a Espanya l'any 1944 i disposava de trípode, canó de recanvi i mira antiaèria.

La metralladora del 1944 decomissada per la Guàrdia Civil
La metralladora del 1944 decomissada per la Guàrdia Civil | Guàrdia Civil

 

Segons subratllen els agents, la metralladora destaca «per la gran perillositat, ja que té capacitat per disparar ràfegues automàtiques». Els mateixos detinguts van explicar a la Guàrdia Civil que havien comprat les armes a un individu que les emmagatzemava en una nau de Forallac (Baix Empordà).

Van decomissar més armes de guerra trobades a la nau de Forallac

La Guàrdia Civil va anar fins allà on els havien dit i, després de localitzar aquest home, li va prendre declaració en qualitat d'investigat. L'individu va reconèixer haver venut les armes a la parella i, a més, va explicar a la Guàrdia Civil que en tenia més dins la nau.

Els agents van registrar el magatzem i van trobar-hi, entre d'altres,dos morters i sis granades. Com que l'home no tenia cap document que acredités d'on havia sortit tot aquest material bèl·lic, els agents el van comissar per enviar-lo als especialistes en desactivació d'explosius del cos (els GEDEX) perquè comprovin l'estat dels projectils.

A més de la metralladora i els morters, entre els artefactes trobats a l'interior de la furgoneta i a dins de la nau, la Guàrdia Civil ha comissat també tres agulles percutores, material per al manteniment de la metralladora, una caixa per municionar-la, una màscara antigàs i una baioneta. El cas s'ha posat en mans del jutjat de guàrdia de Figueres, que serà qui investigarà els fets.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari