Dos agents dels Mossos d'Esquadra detenint una persona

Detingut per abusar sexualment d'una turista a Lloret: acabava de sortir de presó

L'arrestat, de 29 anys i nacionalitat marroquina, havia estat jutjat i absolt el passat mes de maig per un cas similar

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest divendres un jove de 29 anys per un presumpte abús sexual a una turista a la platja Gran de Lloret de Mar (Selva). La policia catalana també investiga si hauria fet servir la submissió química per doblegat la voluntat de la víctima i està a l'espera de rebre els resultats de l'anàlisi toxicològica. En aquest sentit, els Mossos han explicat que els fets van tenir lloc la matinada del passat dimarts.

Segons el relat de la turista, havia conegut el seu presumpte agressor unes hores abans i van anar a la sorra de la platja, al voltant de quarts de sis de la matinada, on ell va oferir-li una cigarreta. Després de fumar-la, la jove es va començar a trobar malament i l'únic que recorda és que l'acusat va començar a fer-li tocaments, tot i que ella va dir-li que s'aturés.

El següent record que té la víctima dels fets és que es va despertar mig nua a la platja, sense roba interior. Posteriorment, la dona va presentar-se davant els Mossos d'Esquadra, que la van traslladar a Calella perquè els metges li fessin un reconeixement. Finalment, la turista va presentar una denúncia davant els jutjats.

El presumpte agressor va sortir de la presó fa 15 dies

En aquest sentit, el detingut aquest divendres, un jove marroquí de 29 anys, va ser jutjat a principis del passat mes de maig per l'Audiència de Girona, acusat per un presumpte delicte de violació a una jove de 21 anys també a Lloret de Mar. La noia havia presentat una denúncia, assegurant que l'home l'havia perseguit pels carrers del municipi i l'havia violat en una zona enjardinada.

El tribunal que el va jutjar, el va absoldre dels delictes dels quals estava acusat i va decretar la seva llibertat, ja que estava en presó preventiva des de feia gairebé dos anys, concretament des del juliol del 2020.

Segons la sentència de l'Audiència Provincial, tot i que el relat de la denunciant era «persistent», el tribunal tenia «dubtes raonables» que el jove hagués comès la violació. Entre d'altres, perquè durant la instrucció del cas es van ometre elements clau.