Detingut per homicidi la parella d'una dona que va morir per falta d'atenció a Manresa

La víctima, de 57 anys, va morir després d'ingressar en estat molt dèbil a l'hospital | Els serveis santiaris van entrar a casa seva i la van trobar coberta d'excrements i vòmits i sense cap mena d'atenció sanitària

Agents dels Mossos d’Esquadra de la unitat d’Investigació del Bages han detingut un veí de Manresa com a presumpte autor de la mort de la seva parella. Segons la informació proporcionada pel cos de policia, l’home, de 63 anys i nacionalitat espanyola ha estat detingut per haver comès, suposadament, un homicidi.

El passat 14 de desembre, agents dels Mossos van tenir coneixement que una dona de 57 anys es trobava ingressada a l’Hospital Sant Joan de Deu de la localitat de Manresa en un estat molt greu. Poques hores després d’haver ingressat el centre va acabar morint  com a conseqüència de l’estat tan dèbil en el qual es trobava i d'una greu infecció generalitzada a tot l'organisme.

La dona estava a casa seva sense atenció

Va ser a partir d’aquest fet quan els agents van començar una investigació per esclarir el que li podia haver passat a la víctima.  Els Mossos, finalment, van arribar al seu marit i van procedir a la seva detenció com a responsable de la mort de la dona per un presumpte homicidi imprudent.

Segons la informació que s’ha pogut conèixer, l’home hauria mantingut en un estat de falta d'atenció important a la seva dona. Va ser el metge de capçalera de la dona qui va donar la veu d'alerta quan va estar diversos dies sense saber res de la pacient, que patia obesitat mòrbida. Quan els serveis santaris van entrar a casa seva, amb l'ajuda dels Bombers de la Generalitat, la van trobar estirada al llit coberta dels seus propis excrements i vòmits i sense haver estat atesa durant dies. La dona també presentava diverses ferides per la falta d'atenció, entre d'altres, llagues d'haver estat molt de temps estirada al llit sense cures.

Ara, després de la seva detenció, el presumpte responsable de la mort de la víctima, passarà a disposició judicial  davant del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Manresa. Serà qui n'haurà de decidir la seva situació personal —si ingressa a presó o queda en llibertat a l'espera del judici— i també la implicació, per la possible falta d'atenció a la seva dona, en la mort d'ella.