Un vehicle dels Mossos d'Esquadra

Detingut al Tarragonès un conductor que gairebé quintuplicava la taxa d'alcohol

L'home tenia el permís suspès i l'assegurança i la ITV caducades

Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut un home a la Pobla de Mafumet per conduir sota els efectes de l'alcohol i amb el permís de conduir suspès judicialment. La detenció es va produir la matinada del dissabte passat, 15 de desembre, i el detingut és un home de 42 anys, de nacionalitat espanyola i veí de la Pobla de Mafumet. 

Els fets van tenir lloc la matinada de dissabte, quan vigilants de la Pobla de Mafumet van donar l'avís als Mossos d'Esquadra per fer les proves d'alcoholèmia a un conductor. Segons van explicar els vigilants, un testimoni havia vist un home molt begut que havia caigut a terra al carrer Bassal del municipi. L'home begut, a més, tenia la intenció d'agafar el seu cotxe. 

Un cop rebut l'avís, els vigilnts van localizar l'home, que presentava evidents símptomes d'anar sota els efectes de l'alcohol. Els vigilants, llavors, van advertir-lo que aparqués el cotxe i anés a peu fins a casa seva. Tot i així, minuts després els vigilants van veure com el cotxe del detingut estava a punt de xocar contra altres vehicles, circulant pel carrer de Reus. Finalment, el van poder aturar al carrer de Marian Fortuny.

Quintuplica la taxa d'alcohol, té el permís suspès i l'assegurança i l'a ITV caducades

Per això, els vigilants van sol·licitar la presència dels Mossos d'Esquadra, per tal que li fessin la prova d'alcoholèmia al conductor. En realitzar-li la prova, l'home de 42 anys va donar un resultat positiu de 1,16 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire aspirat, el que significa que gairebé multiplicava per cinc la taxa d'alchol permesa per llei. 

De la mateixa manera, els Mossos d'Esquadra van comprovar que, a més, l'home tenia el permís de conduir suspès temporalment, a més de  l'assegurança obligatòria i la ITV caducades. Per això, l'home va ser detingut i va passar a disposició judicial al Jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona aquest dilluns, 17 de desembre. El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs.