IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Detingut a Barcelona Jamie Acourt, un conegut narco anglès líder d'una organització internacional de tràfic de marihuana

Serà traslladat a l'Audiència Nacional per poder ser entregat a la justícia britànica, que el busca des de l'any 2016 | També va estar vinculat amb l'assassinat d'un jove negre l'any 1993

Jamie Acourt després de ser detingut per la Policia Nacional i l'NCA.
Jamie Acourt després de ser detingut per la Policia Nacional i l'NCA. | Cedida per NCA

La Policia Nacional ha detingut a Barcelona a Jamie Acourt, un buscat narco anglès que estava fugit de la justícia de la Gran Bretanya des de 2016. Estava a la llista de persones més buscades per la UK's National Crime Agency (NCA) i se sabia que estava a l'Estat espanyol.

La Policia Nacional, l'NCA i la col·laboració ciutadana de l'associació Crimestoppers han aconseguit detenir aquest home, acusat de ser el líder d'una organització criminal que es dedica al tràfic de marihuana i també va ser acusat de matar, l'any 1993, un jove negre, Stephen Lawrence.

Look diferent a la fitxa policial

Tot i que a la foto que es tenia d'ell a les fitxes policials era bastant diferent del look que portava actualment, la policia va poder localitzar, seguir i detenir aquest divendres al vespre a Jamie Acourt quan sortia d'un exclusiu gimnàs de Barcelona, a la zona de la Sagrada Família. Anava vestit de carrer i va ser sorprès per un grup de policies de les dues policies.

Feia dies que li seguien la pista després de rebre informacions que estava a Barcelona. L'home havia estat a la Costa del Sol durant mesos, segons les informacions policials, però no se l'ha pogut enxampar fins que s'ha instal·lat a Barcelona.

Acourt, com altres fugitius anglesos, s'han instal·lat els darrers anys a Espanya i des Crimestoppers s'han difós les seves imatges en l'anomenada Operació Captura per poder-los localitzar i entregar al Regne Unit. La Policia Nacional ha traslladat al detingut a Madrid, sobre qui hi havia una ordre de detenció europea, on serà posat a disposició de l'Audiència Nacional els propers dies per tal de ser entregat a les autoritats angleses.

Implicat en l'assassinat de Stephen Lawrence

A més de ser el cap d'aquesta banda de tràfic de marihuana desmantellada l'any 2016, Jamie Acourt també va estar vinculat en l'assassinat Stephen Lawrence, un jove negre, l'any 1993. El noi va morir a causa d'una punyalada quan un grup de persones van enfrontar-se amb dos joves negres en una baralla racista a Londres.

Acourt va participar en la baralla i va ser detingut per la policia però finalment va ser deixat en llibertat per falta de proves. L'any 2012 es van poder condemnar dues persones per aquest assassinat que s'ha convertit en uns baluards de la lluita antiracista a la Gran Bretanya.

Més fugitius a Espanya

L'Operació Captura de Crimestoppers situa a l'Estat espanyol més fugits de la justícia anglesa. Fins al moment, per la col·laboració entre les policies dels dos països i les informacions que faciliten els ciutadans, s'han pogut detenir 81 del 96 escapolits.En aquesta pàgina web es poden veure la cara de les persones que s'estan buscant i hi ha un telèfon gratuït des d'Espanya per poder aportar informació a la Policia Nacional i l'NCA.


Comentaris

envia el comentari