ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Un detingut a Terrassa per apologia del gihadisme

Feia un any que estava sent investigat pel seu contingut a les xarxes socials

Imatge d'arxiu de la Policia Nacional
Detenen un home a Terrassa per apologia jihadista | Catalunya Diari

La Policia Nacional ha detingut a Terrassaun home que feia apologia gihadistai llençava missatges d'odi contra minories a través de les xarxes socials. El detingut és de nacionalitat marroquina i se l'acusa de delictes d'enaltiment del terrorisme i odi.

La investigació va començar fa un any, quan es va detectar que l'home feia servir les xarxes socials per publicar multitud de fotografies i vídeos amb missatges a favor de la lluita armada i la gihad violenta. A més, difonia altres publicacions amb un marcat caràcter antisemita.

Es temia que el detingut assolís un avançat estat de radicalització

L'apologia gihadista era continuada i, davant del perill que assolís un avançat estat de radicalització i passés a una fase operativa, es va procedir a la seva detenció, segons ha indicat el cos policial.

La detenció la van portar a terme agents de la Brigada Provincial d'Informació de Barcelona i de la Brigada Local d'Informació de Motril (Granada), sota la coordinació de la Comissaria General d'Informació. Aquesta s'emmarca en les diligències prèvies desenvolupades sota la instrucció del Jutjat Central d'Instrucció número 1 de l'Audiència Nacional i la supervisió coordinació de la fiscalia d'aquest òrgan.

Diverses operacions antiterroristes a la província de Barcelona

Aquesta no ha estat la primera detenció per possible relació amb el gihadisme al territori català. A principis d'aquest mes de juliol, la Policia Nacional va detenir tres homes a Badalona que convivien al mateix edifici en el marc d'una operació antiterrorista ordenada per l'Audiència Nacional. Segons van informar les fonts oficials, se seguia els tres sospitosos per haver fet tasques de captació per a la causa gihadista.

Precisament l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, va informar sobre les tasques que estaven realitzant els cossos de seguretat per «ajudar als veïns a poder viure amb més tranquil·litat». 

Els cossos de seguretat també van iniciar una operació d'aquestes característiques a la ciutat comtal el passat. El passat 14 de juliol els Mossos d'Esquadra van detenir els principals objectius de l'operació antiterrorista de Barcelona:dos homes de nacionalitat algeriana. L'operació es va activar al districte de Ciutat Vella, en concret al barri de la Barceloneta.

Al mateix temps, aquest procediment va ser complementari a una operació duta a terme el gener de 2019, la qual va acabar amb la detenció de 18 persones, 3 de les quals van ser posades en presó preventiva. En el seu moment es va aconseguir atrapar a un dels líders de l'organització i els Mossos van treballar amb informació proporcionada pel CNI.


Comentaris

envia el comentari