El centenar de mòbils robats localitzats en dos trasters de lloguer a l'Eixample de Barcelona

Enxampat un lladre de mòbils a Barcelona per la geolocalització d'un dels dispositius

Els Mossos van intervenir en dos trasters de lloguer més d'un centenar de mòbils, una vintena de taules i 22 bosses de mà i moneders

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home que amagava més d'un centenar de telèfons mòbils robats en dos trasters de lloguer de Barcelona. La detenció va tenir lloc el passat 27 de juny, després que un home que havia denunciat el robatori del seu dispositiu informés que la geolocalització del seu mòbil marcava la ubicació en un espai de trasters de lloguer al districte de l'Eixample.

Davant aquesta informació, la policia catalana va activar un dispositiu que va acabar amb la detenció de l'individu. El detingut, un home de 38 anys, també acumulava en els dos trasters una vintena de tauletes electròniques, 22 bosses de mà i moneders de marques de luxes, així com unes sabates de luxe i un instrument musical de corda (un baix), la gran majoria d'ells procedents de delictes denunciats a la ciutat de Barcelona.

L'arrestat va passar a disposició judicial el passat dijous 30 de juny i el jutge va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

Sorpresa en obrir els dos trasters

Davant l'avís rebut per una de les víctimes del presumpte lladre, els lladres van revisar les càmeres de seguretat dels trasters, detectant un individu que marxava del lloc amb una de les pertinences robades. Així, van iniciar gestions per localitzar l'home que tenia dos trasters llogats i fer les pertinents comprovacions.

El llogater va obrir els dos trasters a la policia catalana que en el seu interior va trobar més d'un centenar de telèfons mòbils, una vintena de tauletes, així com bosses de mà i moneders. En aquest sentit, els Mossos han explicat que diversos dels dispositius estaven embolicats en paper d'alumini per eludir els sistemes de seguretat.

L'home que va alertar la policia catalana de la localització van recuperar el seu dispositiu 'in situ', ja que el va poder identificar i el va desbloquejar teclejant el codi d'accés. Davant això, els agents van detenir el presumpte lladre per un suposat delicte de receptació.

La investigació del cas, segons han explicat els Mossos, segueix oberta i els investigadors continuen fent gestions per retornar els aparells sostrets als seus propietaris en cas que aquests hagin presentat la corresponent denúncia.