Imatge d'un home amb les mans a l'esquena i emmanillat

Acaba detingut pels Mossos: Quatre robatoris violents en 10 dies

L'arrestat, de 35 anys, actuava sobretot a Nou Barris a Barcelona

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 35 anys com a presumpte autor de quatre robatoris amb violència i intimidació en 10 dies al barri de Nous Barris de Barcelona. El detingut és multireincident, i conegut a la zona pels seus antecedents per delictes violents contra víctimes i agents policials.

Entre el 16 i el 28 de maig, l'home hauria comès quatre robatoris al Verdum. Un supermercat, una farmàcia, una dona que caminava pel carrer i un taxista van ser les víctimes. L'arrestat ja havia estat detingut per un altre robatori violent l'abril passat, i investigat el 2018 per una agressió contra un noi.

Aquest dissabte, després de passar a disposició judicial, ha ingressat a presó.

Quatre robatoris en 10 dies

Segons informen els Mossos d'Esquadra, el primer robatori de l'arrestat va ser la tarda del 16 de maig en un supermercat. L'home, que anava acompanyat d'una altra persona, va entrar a la botiga i una treballadora el va sorprendre mentre intentava robar la caixa enregistradora. Va fugir sense endur-se res però va fer un gest amenaçador a la treballadora.

El 22 de maig, al mateix barri, el lladre, de nou acompanyat, va entrar en una farmàcia i va amenaçar el farmacèutic amb una barra de ferro. Amb l'amenaça, li demanava que li donés tots els diners de la caixa. Al marxar, també va amenaçar al treballadors perquè no el denunciés.

Només quatre dies després, el 26 de maig, una dona va patir un robatori amb violència i intimidació mentre caminava per la Via Júlia. El lladre li va robar el telèfon mòbil, però un testimoni va poder seguir-lo fins que va entrar en un domicili i va donar avís a la policia. Va ser així que els agents van poder corroborar que en aquell immoble hi viuria el principal sospitós de la investigació.

L'últim robatori violent va ser la matinada del 28 de maig. El lladre violent i dos homes més va amenaçar amb una destral un taxista perquè els donés tots els diners que tenia en el vehicle.

Segons els Mossos, el detingut és «un delinqüent multireincident amb un perfil molt conflictiu i agressiu que no dubta en amenaçar les seves víctimes per evitar que el denunciïn i a fer ús de la força contra els agents policials per evitar ser detingut».

L'abril d'aquest any ja havia estat detingut per un altre robatori. A més, el 2018 va ser investigat per la seva implicació en l'agressió aparentment sense motiu contra un noi. Aquest noi va patir traumatismes cranials i facials i va haver de necessitar intervenció quirúrgica.

En el moment en què se'l va detenir, l'home va treure una arma de foc simulada. També es va atrinxerar en el seu domicili, des d'on va llençar diversos objectes als agents policials.