URGENT

🔴 Caos per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Detingut un presumpte piròman per provocar un incendi al Penedès

En el moment de la detenció, l'acusat portava a sobre dos encenedors i tenia les mans plenes de cendra
Detingut un presumpte piròman per provocar un incendi a Santa Fe del Penedès | CatalunyaDiari / Judit Sabaté

 

Un home va ser detingut aquest diumenge per provocar, presumptament, diversos incendis a Santa Fe del Penedès, a l'Alt Penedès. Els Mossos d'Esquadra el van arrestar per un delicte d'incendi forestal, en plena onada de calor, al costat de la carretera C-15 amb dos encenedors i cendra a les mans. L'acusat, de 37 anys i veí de l'Hospitalet de Llobregat, hauria causat presumptament diferents incendis de vegetació de forma simultània.

 

Un cop detingut, els Mossos d'Esquadra van comprovar que l'arrestat no s'expressava de forma coherent i el van traslladar a l'hospital, sent derivat després a un centre psiquiàtric. Per tant, la detenció no es va poder fer efectiva i el cas ha passat a mans del jutge. Es va poder detenir el presumpte piròman perquè diversos veïns van alertar de la seva presència i una patrulla el va enxampar en acostar-se a un nou focus de l'incendi.

 

El foc es va declarar cap a les sis de la tarda i va cremar una totalitat de 800 metres quadrats de vegetació, bàsicament matolls i canyissar, i es va extingir poques hores després. L'incendi va saltar la carretera C-15, que es va tallar durant l'extinció del foc, i va afectar els termes municipals de La Granada i Santa Fe del Penedès.

 

També et pot interessar...