Incendi Ribera

Detingut per provocar 9 incendis a València

Els agents van trobar en el seu maleter dos botelles d'aigua buides amb olor a gasolina i un encenedor

En la nit del passat diumenge, 1 de setembre, entre les 00.00 hores i les 04.00 hores, es van produir de manera escalonada nou incendis continuats en les localitats d'Alfarp, Catadau i Llombai, en la comarca de la Ribera (València). Estos incendis van afectar a parcel·les agrícoles en els marges del riu Magre, a on van arribar a cremar-se fins a 53 palmeres i 50 arbres fruiters, a més d'afectar el pas a nivell que travessa el riu i zones de domini públic  com la zona enjardinada de les rotondes de la carretera CV-50 causant importants danys materials.

Efectius de la guàrdia civil de Llombai, després d'acudir a la zona, van identificar, en els voltants del lloc, a una persona que conduïa un turisme amb actitud sospitosa. Després de donar-li l'alt, els agents van observar com tenia les mans extremadament brutes amb olor a gasolina. Quan els agents van registrar el cotxe, van observar en el maleter dos botelles d'aigua, d'un litre cadascuna, buides amb una forta olor a gasolina en el seu interior i un encenedor. La Guàrdia civil de Llombai va procedir a la detenció del conductor del vehicle, un home de 40 anys i nacionalitat espanyola, com a presumpte autor dels nou incendis.

Modus operandi  

El presumpte autor tenia un mitjà de transport per a poder desplaçar-se ràpidament per la zona, pel que utilitzava el seu cotxe particular. Una volta en el lloc que havia seleccionat prèviament per a incendiar, aparcava el vehicle en els voltants i  iniciava l'incendi utilitzant per a això la gasolina com a precursor. Posteriorment fugia del lloc cap a un altre punt en el qual tornava a fer la mateixa operació.

La ràpida intervenció dels agents de la guàrdia civil de Llombai va evitar un número major d'incendis en la zona provocats per esta persona. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat d'Instrucció i Primera Instància número 1 de Picassent.

També pots llegir...