Una persona detinguda

Detenen un home que obligava la seva exparella a prostituir-se a canvi de drogues a Catalunya

Va ser la mateixa víctima qui va sol·licitar ajuda als agents, assegurant que volia sortir «d'aquest món»

La Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut al districte de Ciutat Vella, a Barcelona, un proxeneta que obligava la seva exparella a prostituir-se per comprar droga. Segons han explicat fonts municipals a l'ACN, va ser la mateixa víctima qui va sol·licitar ajuda als agents del cos policial, assegurant que volia sortir «d'aquest món» i «reprendre la seva vida». La dona va explicar que era addicta a la droga i que l'arrestat l'estava explotant a través de la prostitució a canvi de proporcionar-li les substàncies.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.Davant les coaccions i vexacions a les quals era sotmesa, va optar per denunciar el cas als agents, que van procedir a la detenció de l'individu. Paral·lelament, la dona va ser traslladada al Grup Central d'Atenció a la Víctima dels Mossos d'Esquadra per rebre assistència.

Desarticulada una organització criminal que venia marihuana a Europa des d'un taller mecànic de Catalunya

Una operació conjunta entre els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil ha permès desarticular una organització criminal que es dedicava a vendre marihuana a diversos països d'Europa i que operava des d'un taller mecànic a Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat). La investigació es remunta ara fa un any, quan els agents dels tres cossos van tenir sospites que a la nau en qüestió s'hi feien activitats relacionades amb el narcotràfic. Aleshores es va fer un grup conjunt en el qual es va fusionar la informació que tenia cadascun i es van posar a treballar. L'operació 'Delos' ha acabat amb quinze persones detingudes i la confiscació de 460 quilos de maria, 85 d'haixix i 106.000 euros.

L'organització havia establert la seva central d'operacions en un taller mecànic de Sant Andreu de la Barca. D'aquesta manera, pretenia aparentar normalitat i així passar desapercebuda per a la policia. A més, l'establiment també servia com a magatzem de la droga ja processada. A dins, els agents van descobrir que també s'hi feia el pesatge i s'amagaven els camions on després es carregava la marihuana i l'haixix. Des d'allà sortien a diferents països europeus, especialment França, Alemanya i Polònia, on s'acabava venent la droga.

La banda es dividia en tres subgrups, dos d'ells integrats per persones alemanyes i holandeses que s'encarregaven de contactar amb proveïdors de marihuana en diferents zones com Sant Cosme, La Mina, Gavà, Viladecans i Tarragona. Després de negociar el preu de la droga i comprovar-ne la qualitat, l'emmagatzemaven per enviar-la després en camions cap a Alemanya i Holanda. El tercer grup es dedicava al cultiu de les plantacions de marihuana, a la intermediació amb els proveïdors i a la gestió de les activitats del taller mecànic de Sant Andreu de la Barca.