Detingut un veí l'Alt Camp per matar gossos que no aconseguia vendre

També se li imputen delictes de falsedat documental i intrusisme professional

Gos
La Guàrdia Civil ha detingut un veí de Valls per diversos delictes relacionats amb el maltractament animal | Guàrdia Civil

Agents del Seprona de la Guàrdia Civil de Tarragona han detingut el responsable d'una residència canina ubicada en una localitat de la comarca de la Conca de Barberà, per cometre diversos delictes relacionats amb el maltractament animal, falsedat documental i intrusisme professional, en haver sacrificat diversos animals que estaven a la residència, falsificar diverses cartilles sanitàries i aplicar injeccions sense estar titulat. 

Intentava vendre els gossos i els matava si no ho aconseguia

A finals del mes de novembre de 2018, la Guàrdia Civil va tenir coneixement d'unes actuacions penals practicades a Cretes, a l'Aragó. Van detenir una persona com responsable de la mort de cinc gossos. Es tractava d'un veí de Valls que gestionava directament una residència canina en un municipi de la Conca de Barberà. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

En tenir coneixement d'aquests fets, es va procedir a investigar-lo i estudiar les diferents actuacions practicades anteriorment. La investigació va delatar que a finals de 2018, havia anat a la mateixa localitat aragonesa, on portava gossos de caça que havien sigut portats a la residència i els intentava vendre. En cas que les vendes no tinguessin èxit, els mataven utilitzant diferents mètodes. 

Un cop localitzat un animal sacrificat i comprovar el xip, es va poder conèixer al propietari i aquest va explicar que l'havia cedit a la residència canina. També es va informar que hi havia un gran risc per les condicions higièniques i sanitàries que presentaven les instal·lacions. 

Per aquests motius, es va procedir a la detenció de J.P. per cometre diversos delictes de maltractament animal, per causar danys i malalties greus a aquests, un altre per falsedat documental, en falsificar els llibres de registres i un per intrusisme, per realitzar activitats reservades legalment als veterinaris. Les diligències instruïdes van ser reeixides al jutjat en funcions de guàrdia de Valls.

 

També et pot interessar


Comentaris

envia el comentari