Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imartge d'un operatiu dels Mossos d'Esquadra amb diverses patrulles

Assalten una casa per robar 400 plantes de marihuana però s'equivoquen de lloc

Anaven armats amb un bastó extensible, un ganivet i una pistola simulada que van arribar a disparar dues vegades
Imartge d'un operatiu dels Mossos d'Esquadra amb diverses patrulles
Els joves, armats de dalt a baix, es van equivocar de casa | Mossos d'Esquadra

Els Mossos han detingut quatre encaputxats, tres d'ells menors d'edat, que van intentar cometre un assalt violent a Vilafant (Alt Empordà). Els lladres volien entrar en un pis on s'hi cultivaven més de 400 plantes de marihuana, però es van equivocar de lloc. Mentre intentaven entrar en uns baixos del carrer Closes d'en Clarà, el propietari –que era a dins- els va sorprendre. Els lladres, que anaven armats amb un bastó extensible, un ganivet i una pistola simulada, van disparar l'arma contra l'home i van fugir corrents. I mentre els Mossos els perseguien, van tornar a detonar l'arma. Tots ells han quedat en llibertat; el major d'edat, que té 26 anys, ja ha passat a disposició judicial i els menors estan pendents que els citi la fiscalia.

L'intent de robatori va tenir lloc aquest diumenge passat pels voltants de les onze del matí en una zona propera al CAP de Vilafant. Un veí del poble va veure quatre individus que sortien d'un vehicle, es posaven passamuntanyes i caminaven fins al carrer Closes d'en Clarà. Tement-se que volguessin cometre un robatori, el veí va decidir alertar els vigilants municipals i donar l'alerta als Mossos.

Mentrestant, els quatre encaputxats van intentar entrar a la planta baixa d'un edifici. Es pensaven que en aquell pis s'hi cultivava marihuana, que era el seu objectiu, però es van equivocar. El propietari del pis, que era a dins, va escoltar sorolls a fora, va sortir i es va trobar cara a cara amb els lladres. Quan es van veure sorpresos, els encaputxats van amenaçar l'home amb la pistola simulada i la van detonar. Després, es van dispersar i van fugir corrents. Els Mossos d'Esquadra van poder detenir-ne dos: el de la pistola simulada, que mentre els agents el perseguien la va tornar a disparar, i un altre lladre que portava un pal extensible.

Un dels lladres s'escapa però s'entrega ràpidament

Per la seva banda, un veí i un vigilant municipal van atrapar un tercer encaputxat i el van retenir fins que va arribar la policia. Quan els Mossos van escorcollar els detinguts, al seu damunt també els van trobar projectils de fogueig, guants i un ganivet de 18 centímetres de fulla. La pistola simulada la van recuperar de sota d'un vehicle aparcat en un dels carrers per on els lladres havien intentat fugir. L'encaputxat que la portava va desempallegar-se'n tirant-la allà.

L'últim lladre va aconseguir fugir. Però aquell mateix dia, es va presentar voluntàriament a comissaria i els Mossos també el van arrestar. Tres dels encaputxats són menors d'edat i el quart és un jove senegalès de 26 anys, veí de Figueres, que acumula antecedents. Després de passar a disposició judicial, ha quedat en llibertat provisional. En paral·lel, els Mossos van deixar els tres menors en llibertat en espera que la fiscalia de menors de Girona els citi perquè hi compareguin.
 

Obren una investigació paral·lela

En paral·lel a aquest cas, els Mossos d'Esquadra han obert una altra investigació: aquesta, per esbrinar qui hi havia al darrere de la plantació de marihuana que era l'objectiu dels encaputxats. A l'interior d'un pis de la zona, que era allà on els lladres volien entrar, els Mossos hi van trobar 453 plantes de marihuana, 30 transformadors, 27 làmpades, quinze bombetes, tres ventiladors i tres caixes de connexions amb temporitzadors. Ara, la policia investiga qui la va muntar per detenir-los.