Foto d'un desnonament al barri Gòtic de Barcelona

Batuda als carrers de Barcelona contra lladres reincidents i violents

Han fet 28 detencions que han estat posisbles gràcies a la col·laboració ciutadana i a la ràpida actuació policial

Els Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Barcelonavan detenir des de divendres 6 de desembre fins al diumenge 9  de desembre,  un total de 28 persones com a presumptes autores de robatoris amb violència i/o intimidació al carrer. La forta presència policial i la ràpida actuació dels agents que patrullen pels carrers de la ciutat va permetre les detencions in fraganti d’aquests lladres i carteristes que actuen a la ciutat.

El districte on s’han produït més detencions ha estat Ciutat Vella, amb un total de 15 persones  detingudes, seguit dels districtes de L’Eixample (5) , Sant—Montjuïc (4), Sant Martí (2), Les Corts (1) i Nou Barris (1). Per dies, el divendres es van detenir 9 persones, dissabte 13 persones i diumenge 6 més. 

La informació ciutadana, cabdal

La col·laboració ciutadana a l’hora d’aportar dades referents a la  descripció dels autors dels robatoris ha servit per localitzar alguns dels carteristes que havien fugit del lloc dels fets i que han estat localitzats posteriorment al voltant de la zona on havien actuat. Així mateix, l’avís al 112 per part de testimonis que han presenciat els fets han estat cabdal per poder actuar amb rapidesa i enxampar els lladres.

Entre les detencions més rellevants del diumenge, destaca la  detenció d’una persona al districte de Sant Andreu a les 6.00 hores del matí, que acabava de sostreure un mòbil a una vianant. Gràcies a l’aplicació de localització de l’aparell, la víctima el va seguir en un vehicle al mateix temps que informava a la policia. L’avís al 112 va facilitar la detenció, ja que diverses patrulles van poder interceptar el vehicle amb els ocupants. L’actuació policial va permetre detenir els dos autors dels fets i recuperar el mòbil.

En un altre cas, al districte de Sants Montjuïc, els mossos que realitzaven tasques de seguretat ciutadana van veure  com tres joves estaven intentant robar unes persones i en el moment d’adonar-se de la presència policial van fugir corrents. Tot i així,  van ser interceptats i detinguts. Els fets van passar a la una de la matinada i en el moment de la detenció un dels detinguts va utilitzar un  esprai pebre contra els agents  per tal d’evitar la detenció.

En la majoria de casos els lladres havien sostret els mòbils a les víctimes

El dissabte, al districte de Ciutat Vella, agents del Grup de delinqüència Urbana van detenir a les 6.30 del matí quatre persones que havien rodejat a la víctima i li havien sostret el mòbil. Els agents van recuperar l’aparell sostret i li van poder retornar a la víctima. Les detencions es van realitzar gràcies al patrullatge que feien per la zona els mossos de la comissaria, els quals van poder sorprendre in fraganti als autors dels fets i enxampar-los al moment.

També el mateix dia i al mateix districte, una persona va ser víctima del robatori de la seva cartera per part de tres persones a la sortida d’una discoteca. La ràpida actuació policial i la descripció dels autors dels fets per part de la víctima va permetre detenir-los i recuperar els objectes sostrets. Un altre incident va tenir lloc dissabte, quan un home va ser detingut després de ferir un mosso i intentar apunalar-ne un altre.

Robatoris amb intimidació

Pel que fa al divendres passat, una persona va requerir a una patrulla de seguretat ciutadana informant-la que li acabaven de sostreure el seu telèfon mòbil i que també havia estat víctima d’una agressió. L’home  va ser traslladat a un centre mèdic amb lesions a la cama. Els mossos van detenir els autors dels fets, una noia i dos nois que havien sortit corrents del lloc dels fets, però que van ser enxampats pels agents. En aquest cas, no es va poder recuperar el mòbil. El fets van passar al districte de Sant Martí a les 11 hores del matí.

En una altra actuació, els agents van detenir un home a les 4.30 hores de la matinada que havia amenaçat amb una arma blanca a la víctima per tal de sostreure-li el mòbil. El robatori l’havia realitzat amb altres persones, però la patrulla només va detenir un dels autors dels fets. La investigació està oberta i no es descarta que la resta de persones que van participar en els fets acabin detingudes.

També et pot interessar...