Dos agents dels Mossos d'Esquadra en la detenció d'una persona

Detinguts per posar en circulació bitllets falsos a Catalunya utilitzant dos menors

Els arrestats són una dona i el pare dels dos menors d'edats

Els Mossos d'Esquadra han detingut una dona i el pare de dos menors d'edat com a presumptes inductors dels menors a fer compres amb bitllets falsificats en diversos municipis d'arreu de Catalunya. En el moment de l'arrest, la policia catalana va intervenir 41.000 euros en bitllets falsificats. En aquest sentit, la mare dels nens també consta com a investigada en el cas.

Els detinguts, que formaven part d'un clan familiar, adquirien els bitllets espuris a través d'internet i, un cop els rebien, els modificaven afegint-hi falsos hologrames i altres elements per donar-los una aparença de legalitat. Un cop ja els tenien preparats, una dona recollia als dos menors quan sortien de l'escola i els portava diàriament a fer compres a comerços i establiments de restauració fins passada la mitjanit.

Bitllets en circulació en diversos municipis de Catalunya

En aquest sentit, els investigadors consideren que els dos detinguts explotaven una gran quantitat d'hores amb l'objectiu de fer circular els bitllets. Les compres es van fer en diverses localitats catalanes, com Badalona, El Masnou, Santa Coloma de Gramenet, Sabadell, Terrassa, Esplugues, l'Ampolla, Lliçà de Munt, Vilafranca de Penedès, El Bruc, Granollers, Montblanc, Solivella, Sant Vicenç dels Horts i Tarragona.

Per evitar més fets delictius, a banda d'evitar l'explotació i la inducció a delinquir dels menors d'edat, els dos menors es van posar a disposició de la Fiscalia de Menors de Reforma, quedant en llibertat amb càrrecs. Els dos detinguts majors d'edat van quedar en llibertat amb càrrecs, un cop van passar a disposició de l'autoritat judicial

Una investigació iniciada el passat mes de maig

La investigació policial es va iniciar a mitjans de maig, quan es va detectar la circulació d'una gran quantitat de bitllets falsos de 20 i 50 euros, que presentaven elements comuns de falsificació. Se'n van fer càrrec els agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC), adscrits a la Unitat Central de Falsificació de Moneda.

Un cop identificats tots els membres del clan familiar, els investigadors van detenir el pare dels menors i la dona que els acompanyava a fer compres per introduir els bitllets falsificats al circuit. En aquest sentit, es van sol·licitar dues entrades i escorcoll al Jutjat de primera instància i instrucció núm. 4 de Rubí, que estava en funcions de guàrdia.

Aquestes entrades, que es van fer el 17 de juny, van tenir lloc als domicilis dels investigats a Rubí i Badalona, on es van intervenir més de 41.000 euros falsos en bitllets de 20, 50 i 100 euros, així com diversos estris per manipular els bitllets.