Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Dimiteix el director de la presó de Brians després de ser amenaçat de mort

Segons ha confirmat la consellera de Justícia, alguns funcionaris del centre penitenciari serien els responsables de les amenaces

Imatge de la presó de Can Brians 1
Imatge de la presó de Can Brians 1 | Gencat.cat

 

El director de la presó de Can Brians 1, Josep Font, ha presentat la seva dimissió després de ser amenaçat de mort per alguns funcionaris del centre. Ho ha confirmat la consellera de Justícia, Ester Capella, en una entrevista a 'Els Matins de TV3'. Segons ha explicat, Font portava sent objecte d'amenaces un llarg temps i, finalment, no ha pogut aguantar més i ha optat per dimitir. 

«Els límits d'una persona són els que són», ha dit la consellera després de confirmar que ja s'està duent a terme una investigació que ha de servir per identificar els autors de les amenaces. A més, també s'ha posat en marxa una mediació, amb l'objectiu d'aconseguir resoldre diferencies.

Al centre penitenciari han aparegut diferents pintades contra ell en les quals es poden llegir coses com «Font DEP» o «Font fora».

Imatge de les pintades contra Font al centre penitenciari
Imatge de les pintades contra Font al centre penitenciari | Departament de Justícia

 

Imatge de les amenaces contra Font
Imatge de les amenaces contra Font | Departament de Justícia

 

Amenaçat per introduir canvis a la presó

«Em sap greu que el director de Brians I hagi dimitit. Josep Font és un gran professional, però ha rebut amenaces greus per haver fet canvis positius  que garantien els drets d'aquells que estan privats de llibertat. Seguirem la feina que ell ha iniciat», ha afegit també la consellera. Canvis, per exemple, com la instal·lació de càmeres en punts foscos del centre.

La consellera de Justícia ha confirmat la dimissió del director de Brians a 'Els matins de TV3'
La consellera de Justícia ha confirmat la dimissió del director de Brians a 'Els matins de TV3' | TV3

 

Capella ha volgut destacar la bona feina de Font a institucions penitenciàries assegurant que ha treballat sempre amb una «política de transparència» per poder garantir els drets tant dels treballadors com dels interns. «Ens hem de preguntar a qui pot interessar que un centre peniteciari no tingui garanties», ha dit també la consellera.

En la mateixa línia ha seguit explicant que haurien sigut aquests canvis introduïts per Font l'element detonant de les amenaces de mort: «Persones que veuen amb mals ulls determinats canvis han traspassat uns límits que no es podien traspassar».