«Jo sé on són l'Anna i l'Olivia i vull 5.000 euros»

Un estafador va trucar al telèfon de SOS Desapareguts per oferir informació falsa a canvi de diners

Segueix la incansable recerca d'Anna i Olivia, les nenes d'1 i 6 anys desaparegudes a Tenerife el 27 d'abril. El seu pare, Tomás Gimeno, se les va endur i des de llavors no se sap res d'elles. Un ampli dispositiu les busca per terra, mar i aire.

Mentrestant, la família manté l'esperança de trobar-les amb vida. Per això, fa setmanes que pengen fotos i vídeos de les nenes a internet, i demanen col·laboració ciutadana. I és que si algú les ha vist o sap alguna cosa d'elles, es pot posar en contacte amb ells.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La col·laboració ciutadana en aquests casos és molt important. Però a més de molta gent que vol ajudar, també hi ha persones amb males intencions. En el cas d'Anna i Olivia, es pot trucar les 24 hores del dia al telèfon d'urgències de 'SOS Desaparecidos'.

Va ser precisament aquesta línia la que va rebre en les últimes hores la trucada d'una persona que intentava aprofitar-se de la situació. Joaquín Amills, portaveu de la mare de les nenes, va atendre la trucada. I ha volgut compartir els detalls de la conversa.

Trucada al telèfon de 'SOS Desaparecidos'

«Hola, em vaig comunicar per donar informació d'Anna i Olivia, però no em fan cas», deia la persona a l'altre costat del telèfon. Joaquín li va preguntar quina informació tenia, i va respondre: «Sé qui les va comprar, i on està cadascuna d'elles».

Llavors li va demanar diners a canvi de la seva informació: «Està disposat a pagar 5.000 euros si li dic on són? Diré primer on està una, i després on hi ha l'altra». El portaveu de la família no donava crèdit al qual estava escoltant.

«No entenc, van comprar a les nenes? Qui? Quan?», va preguntar Joaquín. A l'altre costat van respondre: «Van ser venudes». A més, exigeix una altra vegada una recompensa: «Digueu-me només si negociaran i donaré la informació que necessites».

1.500 euros per una foto

Joaquín li segueix la corda, encara que ja sospita que és una estafa: «Com sé que les nenes estan bé? Té una foto?». La persona exigeix 1.500 euros «i en dos dies tens una foto a distància d'Olivia». Demana que li enviï els diners «a un compte d'un altre país».

Joaquín li pregunta també si té a Tomás Gimeno, pare de les nenes, localitzat. Resposta: «No, no vull explicar-te mentides». Torna a demanar si té accés per fer un dipòsit en qualsevol país.

Assegura que estan al Carib

«Només vaig veure a Olivia quan se la van emportar. Està a Quintana Roo (Mèxic). I sobre Anna, quan compleixin, li diré la resta», afegeix. El representant de la família fa un seguit de preguntes per assegurar la validesa de la informació. «Va escoltar la seva veu? Vostè coneix als qui les van comprar?».

L'altra persona respon que sí, «conec a qui va comprar a Olivia i sé on és Anna i a què es dediquen aquestes persones». Exigeix que quan tinguin a Olivia no revelin qui els va proporcionar la informació.

L'estafador cau en el parany

«On vol que enviï els diners? Vostè pagarà perquè deixin lliures a les nenes? 5.000 euros volen per les dues nenes?», pregunta Joaquín.  L'altre reitera que vol els primers 1.500 euros, però Joaquín es fa el confós. 

L'interlocutor li ho aclareix: «No em va entendre. Són 1.500 euros i li dic on és Olivia i qui la té. Quan vostè la recuperi, m'envia uns altres 1.500, i quan tingui a Anna m'envia altres 2.000».

Joaquín li prepara un parany: «Digueu-me el compte, li ho puc enviar en 10 segons». L'estafador respon: «Moltes vegades, d'un banc a un altre pren temps. Vull que es faci i que els diners estiguin en efectiu a l'instant».

Llavors envia un compte amb el nom de Jairo González Sepúlveda, del Banc de Colòmbia. «Vostè és un estafador sense escrúpols, un vividor a costa de la desgràcia dels altres», li diu finalment Joaquín Amills.

La Guàrdia Civil el busca

«A personatges com vostè estem acostumats a tractar-los, són veritablement mesquins i repugnants. Hauria d'aprendre a treballar i llaurar-se un futur digne», afegeix. I li recorda a l'estafador que està trucant al telèfon de 'SOS Desaparecidos', que col·labora amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat.

La conversa va ser gravada i traslladada a la Guàrdia Civil perquè el departament de delictes telemàtics identifiqui a la persona. L'informant va esborrar el compte i el número per evitar ser descobert, però la Guàrdia Civil ja té les captures de la conversa.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.


Comentaris

envia el comentari