Imatge d'un dels vehicles implicats en la cursa il·legal per l'AP-7 que han desmantellat els Mossos

Un dispositiu dels Mossos desmantella una cursa il·legal a l'AP-7

La policia catalana ha denunciat administrativament una desena de conductors per excés de velocitat

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat la celebració d'una cursa il·legal de vehicles de gran cilindrada a l'AP-7. Segons ha informat la policia catalana a través de les xarxes socials, l'actuació ha estat possible gràcies a un dispositiu de trànsit amb efectius de les regions policials del litoral de Girona, Barcelona i Tarragona. Així mateix, també han participat en l'operatiu l'helicòpter dels Mossos i el del Servei Català de Trànsit (SCT).

En aquest sentit, la policia catalana ha explicat que s'han identificat i denunciat administrativament una desena de conductors per circular a una velocitat d'entre 150 i 170 quilòmetres per hora. Quatre de les sancions s'han interposat a la demarcació de Tarragona, concretament al peatge troncal de Salou, mentre que les altres sis s'han produït a la regió metropolitana sud.

Aquesta classe de curses il·legals són habituals a l'AP-7 i cada any els Mossos en detecten alguna. La majoria de vegades són conductors de nacionalitat estrangera que paguen la multa en l'acte i que continuen el seu camí, ja que la sanció que se'ls imposa és administrativa.

Els 'fitipaldis' van entrar ahir a Catalunya per Girona

Segons han explicat fons dels Mossos d'Esquadra, els participants en la cursa il·legal van entrar a Catalunya en la jornada d'ahir per l'AP-7 a Girona i van fer nit a Barcelona. Aquest dimarts, la seva intenció era continuar cap al sud. En assabentar-se de la seva presència en territori català i de les seves intencions, la policia catalana va organitzar un dispositiu de trànsit per detectar incompliment de la normativa de trànsit.

Així, agents de les regions policials litorals de Girona, Barcelona i Tarragona han situat diversos radars per controlar la velocitat, mentre que també s'han mobilitzat els helicòpters de Mossos i SCT. En aquest sentit, fins a deu vehicles han estat caçats amb excés de velocitat, sent la màxima detectada de 170 quilòmetres per hora.

Els conductors que han excedit el límit de velocitat han estat aturats, sancionats administrativament i han pagat la multa. Sis d'aquests conductors han estat multats a la demarcació de Tarragona, mentre que els altres sis ho han estat a la demarcació de Barcelona.