Dispositiu de recerca d'un nen perdut al Solsonès

Busquen un nen de 8 anys desaparegut a Catalunya

Se l'ha vist per últim cop a la zona de Llanera i Ardèvol, mentre era de colònies a la Casa Auró Natura

Moments d'incertesa i nerviosisme els que s'estan vivint al terme municipal de Torà, a la comarca de la Segarra. Un nen, de 8 anys, ha desaparegut a primera hora d'aquesta tarda mentre era de colònies a la Casa Auró Natura, al municipi lleidatà.

Segons informen els cossos d'emergències, per últim cop se l'ha vist aquest dilluns a la tarda a la zona de Llanera i Ardèvol, dins del terme municipal de Torà, entre les comarques de la Segarra i el Solsonès.

S'ha muntat un gran dispositiu de recerca encapçalat pels Bombers de la Generalitat, Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, ADF i una cinquantena de voluntaris.

Desapareix un menor d'edat entre la Segarra i el Solsonès

El Consell Comarcal del Solsonès, en saber la notícia de la desaparició del menor d'edat, han enviat un missatge d'alerta a les seves xarxes socials per iniciar la recerca del menor. Han explicat que els encarregats de fer l'avís han estat els bombers voluntaris de Pinós, que han rebut l'alerta de la desaparició.

L'avís  s'ha donat poc després de dos quarts de quatre de la tarda, moment en què s'ha començat el dispositiu de recerca. Fins al lloc, s'hi ha desplaçat 13 dotacions dels Bombers, així com dos helicòpters, efectius dels GRAE i del Grup Caní de Recerca. 

A més del cos de bombers, també hi han anat diversos agents dels Mossos d'Esquadra, el cos dels Agents Rurals, les Associacions de Defensa Forestal de la zona i una cinquantena de voluntaris. 

Segons les primeres informacions dels Bombers, la recerca s'està fent en un radi de mig quilòmetre al voltant de la casa de colònies 'Casa Auró Natura', al terme municipal de Torà, a la zona de Llanera i Ardèvol.

Amb l'arribada de l'ocàs, els mitjans aeris s'han retirat. Tot i això, es manté la recerca terrestre pels camins de l'entorn amb l'objectiu de trobar al menor d'edat que ha desaparegut.

Segons ha informat el Consell Comarcal del Solsonès, el menor d'edat també tindria alguna discapacitat. S'ha fet una criada a la població i, en cas de veure un infant de vuit anys per la zona perdut, alertar al telèfon d'emergència 112. També es poden posar en contacte amb els Bombers voluntaris de Pinós.

Unes petjades per la zona

L'alcalde de Torà, Magí Coscullola, ha explicat a Catalunya Ràdio que s'ha fet plegar el voluntariat per evitar accidents al bosc durant la nit. Coscullola ha explicat que la zona és boscosa i densa, fet que dificulta la recerca i la visibilitat.

També ha explicat que en un camp de la zona s'han vist unes petjades que podrien correspondre a una sabatilla semblant a la mida que podia portar el nen que s'ha perdut. Els Bombers rastrejaven la zona amb la unitat canina.

Finalment ha indicat que el centre on hi havia el nen està especialitzat en persones discapacitades. Normalment acullen grups escolars, però en aquest cas ha estat la família el que l'ha dut a passar el pont. També ha explicat que no era la primera vegada que l'hi portaven.