Quinze hectàrees afectades per un incendi forestal a l'Alt Camp

El foc s'ha originat a la zona de La Cargola, molt a prop de la carretera T-204

ACTUALITZACIÓ. 13/05/2019 - 13:18

Els Bombers de la Generalitat donen per controlat l'incendi de Montferri. El foc, que es va originar aquest diumenge al vespre, ha cremat 16,3 hectàrees. Els Bombers segueixen al lloc remullant punts calents amb 14 dotacions, entre elles les unitats del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF) i l’Equip de Prevenció Activa Forestal (EPAF), i amb el suport d'un helicòpter bombarder. 

En l’incendi també hi han treballat diverses unitats de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona, efectius dels Agents Rurals i dels Mossos d’Esquadra.

ACTUALITZACIÓ. 13/05/2019 - 07:35

El foc es manté estabilitzat. Els Bombers de la Generalitat han seguit treballant en l'incendi durant la nit. Ara, fet el relleu d'efectius, les tasques d'extinció continuen amb 14 dotacions terrestres i dos avions de vigilància i atac.

ACTUALITZACIÓ. 13/05/2019 - 00:30

Després de diverses de molta feina, els serveis d'emergència han donat l'incendi per estabilitzat. Tal com ha informat la Delegació del Govern de Catalunya a Tarragona, el foc està controlat. Des de l'Ajuntament de Montferri, Òscar Peris, delegat del Govern a les nostres comarques; Joan Carles de la Monja, delegat dels Serveis Territorials d'Interior; i els alcaldes dels termes municipals afectats segueixen les feines d'extinció del foc.

12/05/2019 - 20:15

Els Bombers de la Generalitat estan treballant en un incendi de vegetació forestal a Montferri, a l'Alt Camp. El foc s'ha originat a la zona de La Cargola, molt a prop de la carretera T-204. 

Per extingir les flames que hi ha en la zona de vegetació, els Bombers han activat un total de set dotacions terrestres i cinc aèries, 4 avions de vigilància i atac i un helicòpter bombarder, en un primer moment, quan el servei d'emergències ha rebut l'alerta de l'incendi a dos quarts de vuit del vespre. Quan passaven pocs minuts de dos quarts de deu de la nit, els Bombers de la Generalitat han informat que hi havia 20 dotacions terrestres i unitats del grup d'actuació forestal (GRAF) per aturar la progressió del cap i dels flancs. 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

De resultes de l'incendi, la circulació per la carretera T-204 s'ha vist afectada i està tallada en tots dos sentits de la marxa, ja que el foc està entre els punts quilomètrics 4 i 5 d'aquesta via. Tanmateix, segons informen els Bombers de la Generalitat, els mitjans aeris podrien començar a retirar-se de la zona de l'incendi, mentre segueixen treballant els medis terrestres.  El foc ha arribat a dalt de tot de la muntanya i els flancs progressen, però ho fan lentament.

Els alcaldes dels municipis afectats per l'incendi a l'Alt Camp s'han reunit d'emergència a l'Ajuntament de Montferri per fer un seguiment del foc que està afectant al territori. També estan presents el delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya, Òscar Peris, el Cap de Bombers i membres del Serveis Territorials d'Interior a Tarragona.

Gran incendi forestal a Montferri
L'incendi s'ha originat a la zona de La Cargola | Cedida

Gairebé 100 trucades alertant de l'incendi

El servei d'emergències ha atès un total de 88 trucades alertant de l'incendi a Montferri, el qual està afectant una gran zona de vegetació a la comarca de l'Alt Camp.

15 hectàrees afectades a Montferri

L'incendi forestal a Montferri està afectant una gran superfície de vegetació. Segons han informat els Agents Rurals, de moment, una superfície aproximada d'entre 5 i 7 hectàrees s'han vist afectades als voltants d'un quart de deu. Tanmateix, una hora després, s'han actualitzat les dades informant que l'incendi està afectant quinze hectàrees de vegetació.


Comentaris

envia el comentari